Desperate Housewives – u kent het onwaarschijnlijk wel want het eerste seizoen dateert ondertussen al van 2005 en Canvas (als ik me niet vergis van zender) heeft de serie (of delen ervan) ook al uitgezonden. Zelf had ik er echter nog nooit naar gekeken en had enkel het lof en de faam moeten aanhoren van collega’s die wisten te vertellen dat Desperate Housewives een erg leuke serie is waar sarcasme, humor en vrouwen(logica) centraal staan.
Een maand of twee terug heb ik het eerste seizoen op DVD gekocht voor nog geen 20€ en onder het motto: let’s give it a shot. Vorig weekend was er een vrij “slot” om aan de DVD box te beginnen (6 DVD’s met telkens vier afleveringen) en ik geef het grif toe: Desperate Housewives kan mij boeien. Ondertussen zitten we aan de derde DVD van het eerste seizoen en buiten het feit dat er af en toe luidop gelachen wordt, is de drang om elke keer nog een aflevering op te zetten groot – hoe gaat het namelijk verder? What will happen next?
Aangezien de succesfactor van de serie ten huize Unexpected zo hoog is, heb ik dan maar direct seizoen 2, seizoen 3 én seizoen 4 ook besteld. Niet bij Mediadis, waar ik normaal al mijn online DVD aankopen doe, maar wel bij Amazon UK. Waarom? Bij Mediadis kosten die drie seizoenen mij exclusief verzendingskosten maar liefst 110€. Bij Amazon UK heb ik exact dezelfde seizoenen + Harry Potter 5 (ontbrak nog in de collectie) + verzending vanuit Engeland voor 72,16€!
Bijna 40€ minder betalen voor meer? Een mens zou zot zijn om het niet te doen denk ik dan. Als alles goed gaat, wordt mijn pakketje morgen al op de post gedaan en zou ik het nog deze week moeten aankrijgen. Ik denk dat ik maar eens meer digitaal vermaak bij Amazon UK ga bestellen in plaats van bij onze eigen Belgische bedrijven…