Telling stories for a living

iPhone Op Afbetaling?!

Inderdaad. U hebt dat goed gelezen. Geschrokken? Me too toen dat in mijn inbox terecht kwam. In het kort: Mobistar biedt vanaf vandaag in samenwerking met Citibank de mogelijkheid om een iPhone 3G 8GB voor 99€ voorschot (189€ voor de 16GB) + 18 x een maandelijkse betaling van 25€ te kopen. Gratis is het natuurlijk niet, ah nee! 7.25% rente alstublieft. 
Ten eerste vind ik de iPhone redelijk duur als je ziet wat het ding kan (los van de hype en de mooie interface). Maar als ze dan nog eens mensen over de streep proberen te trekken met een lening die anders de centen niet hebben voor zo een dure aankoop, dan is er toch iets mis denk ik. Wie koopt er nu een GSM op afbetaling? Een huis of een auto tot daar aan toe, maar een GSM? Ofwel betaal je dat cash en als je dat niet kan, spaar dan iets langer en dan betaal je die dure rente niet. En de mensen die die lening aangaan, breng je nog dieper in de problemen dan ze al zitten denk ik… of zie ik dat verkeerd?
Foute boel. Echt.

4 Comments

 1. Audience

  Dat is toch Citybanks mission statement?
  Audiences laatste blog post..Audience: laptop aan de kant en van prime a la carte doen

 2. G

  tja, denk wel dat veel mensen in die val lopen… mensen kopen meer en meer op afbetaling… tv’s, frigo’s, … mensen gn zelfs lenen om toch mr op congé te knn gn….

 3. Anne

  Je ziet dat niet verkeerd. Zeer foute boel. Echt.
  Annes laatste blog post..Quirks

 4. Linn

  Heel gevaarlijk, inderdaad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑