Telling stories for a living

XBOX360 Dashboard Update

Deze week heeft Microsoft het nieuwe XBOX360 dashboard gereleased en vaneigens heb ik diezelfde dag nog de update gedownload en geinstalleerd. En het ziet er goed uit. Als je terug denkt aan de vorige versie, dan lijkt het wel alsof je van Windows 2000 naar Windows Vista geupgrade bent. Alles is knapper, meer intuitief, werkt vlot… kortom het plaatje klopt en de XBOX360 is terug volledig mee met de andere consoles.
Het is zelfs meer een multimedia module geworden dan enkel een spelconsole. Niet dat het dat al niet was, maar met de nieuwe update hebben ze dat nog meer in de verf gezet. Daardoor is muziek, foto’s, video,… spelen van je computer piece of cake. Tot mijn verbazing (logisch in feite, maar ik had er niet aan gedacht) ziet mijn XBOX360 de aanwezigheid van mijn Windows Home Server in het netwerk, en biedt hij mij al de multimedia bestanden onmiddellijk aan… knap staaltje van handshaking zonder de nietswetende gebruiker lastig te vallen met IT-stuff.
Combineer deze verfrissende update met de serieuze prijsverlagingen van de XBOX360 consoles, voeg daar de nieuwe games uit die er serieus de moeite uit zien (Gears Of War 2 anyone?) en ik denk dat ze bij Microsoft een serieuze topper in handen hebben voor de feestdagen…

2 Comments

 1. Junni

  Dashboard upgrade ook uitgevoerd en het ziet er inderdaad lekker uit. Ik had op X-Power natuurlijk al wat screens gezien.

 2. preve

  Aaargggg keuzes keuzes…
  Ik had mijn ogen gezet op nen Xbox360. Maar dat zal dan ik alleen gebruiken. Ergens had ik naar de Wii zitten kijken omdat dit meer de social gaming aanzet. Maar of ik mijn ega zover krijg dat is nog de vraag. Als ik Xbox dan zal het eerder zijn om wat te racegamen. Is het enigste wat ik graag speel op spelconsole’s. Bij de eerste Xbox was er de gotham waar ik zo verzot op was. Je kon je wagen beschadigen en dat trok me net zo aan. Er werd rekening gehouden met de staat van je wagen tijdens het rijden. kwa grafix moest het ook niet onderdoen. Nu heb ik een PS2 (die eigenlijk meer als DVD speler gebruikt wordt). Ik mis het gamen wel een beetje op console. Maaar als die Xbox 360 ook als mediaplayer kan gebruikt worden van bestanden van je pc … ppffttt dan zou ik eerder daarop gaan zien.
  Misschien dan toch den Xbox360 op mijn wishlist zetten? :–)
  preves laatste blog post..weekend weeral gedaan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑