Telling stories for a living

P2V

Vandaag veel gespeeld met VMWare en “P2V” – oftewel “Physical To Virtual” – een uitdrukking die men gebruikt om duidelijk te maken dat men een fysieke server virtualiseert naar een virtuele machine. Echt leuk en vooral zeer handig als je met oude hardware opgescheept zit waar je met moeite drivers voor kan vinden, vervangstukken,… enz. Of als je een risky business upgrade moet doen en je wil die eerst eens virtueel proberen of een virtuele kloon achter de hand houden in case shit happens (en dat Murphy vaak om de hoek schuilt, weet ik uit ondervinding).
VMWare opstarten, laten converteren, uw disks en netwerk settings en andere mambo jambo aanpassen indien nodig / gewenst en klaar is kees. Als je servers over SAN-disks beschikt, kan je deze gewoon presenteren aan de VMWare ESX en zo verder presenteren aan de nieuwe virtuele machine. 
Al die tech stuff is toch in feite fantastisch he. Oh well.
PS: je kan dat thuis ook gebruiken in combinatie met VMWare Convertor & VMWare player. Give it a go zou ik zeggen.

2 Comments

  1. vince

    VMware is nice, maar ik gebruik het niet op mijn pc’s, ik gebruik VirtualBox, soort ‘afkooksel’ van VMware, maar gratis en voor niets verkrijgbaar, en het loopt vlotter (vind ik persoonlijk). Het nadeel is dat VMware nog nets iets meer snufjes heeft.

  2. Unexpected

    Jep VirtualBox ken ik en heb ik al gebruikt, maar ik heb een licentie van VMWare en aangezien we dat op het werk ook gebruiken, gebruik ik dat thuis ook – meer hands-on expierence op die manier zeg maar… maar VB is ook zeer goed en vooral gratis, wat voor thuis altijd aangenaam is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑