Telling stories for a living

Windows 7

De techneuten onder ons konden er niet omheen: deze week is het PDC 2008 – een soort conferentie voor developpers zeg maar. Een van de meest interessante zaken die voorgesteld werd, is de opvolger van Windows Vista die volgend jaar al in de winkel zou staan: Windows Seven (7). 
Eerst en vooral: waarom 7? Zeven / Seven / 7 is het versienummer van deze nieuwste versie zoals Windows Vista in feite versie 6 is en Windows XP versie 5 was. Logisch dus. Gedaan met de ludieke naamgeving die eigenlijk geen betekenis had. Misschien hebben ze eens goed naar Apple gekeken? OS X anyone? 
Ten tweede: what’s new? Under the hood, niet zo heel veel. Want 7 bouwt verder op Vista (wat eigenlijk helemaal geen slechte zaak is, want Vista op zich zit goed in elkaar alleen zijn er nog veel softwares die niet aangepast zijn aan de manier waarop Vista moet benaderd worden (bijvoorbeeld dat sommige programma’s nog altijd denken dat ze zomaar met full admin rechten kunnen draaien en zo). 
Wat gaat 7 dan veranderen? De user expierence. De manier waarop de gebruiker interageert met de computer dus. Alles gebruiksvriendelijker maken en meer straight forward. Als je op de links onderaan deze post klikt, kan je verschillende screenshots zien en zal je merken dat onder andere de taakbalk serieus aangepast is, de sidebar er niet meer bij is en de desktop zelf meer centraal staat. Ook netwerking is aangepakt omdat vele mensen meerdere pc’s hebben nu, maar toch niet willen foefelen met domeinen en dat werkgroepen net iets te weinig extra bieden… 
Kortom het ziet er allemaal niet slecht uit voor een Milestone release (Microsoft werkt met “milestones” alvorens ze over bèta’s enz spreken). 
Ik kijk er in ieder geval naar uit en zal de milestones en bèta’s op de voet volgen, want willen of niet – vroeg of laat draait dit OS op onze computers. 
En dan nu meer leesplezier hier en hier en hier en hier en hier en hier en hier en hier en …

3 Comments

 1. Jan

  Toen ik gisteren spontaan over PDC en Azure begon op het werk, keken ze allemaal alsof ik chinees sprak 🙂
  Jans laatste blog post..Brabantia Blogt!

 2. Unexpected

  Uitleggen eh Jan, uitleggen 🙂 heb dat ook gedaan 🙂

 3. vince

  lol, long live ubuntu, ben trouwens nu aan het updaten si 🙂 8.10 🙂
  ze zouden beter zoiets integreren, om het half jaar gwn nieuwe versie van hun distro, aangepast aan de bugfixes die ze de laatste 6 maand fzo hebben opgemerkt , maja, da brengt dan wslk weer niet genoeg geld in het bakje 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑