Deze week spendeer ik vier van de vijf dagen ten huize Hewlett Packard (HP) voor een opleiding HP DataProtector 6 – HP’s backupsysteem (in feite opgekocht maar swat, zo werkt de IT wereld nu eenmaal). In principe is dit de eerste van twee cursussen die gericht zijn op dit product, waarin we (mijn collega’s backupadmins en mezelf) de inside-out’s van DataProtector erdoor jagen. 
Dag 1 begon pas om 9u30, waardoor ik dus net iets langer dan anders kon slapen en nog rustig kon onbijten alvorens te vertrekken richting Diegem city. 
De voormiddag is vooral opgesoepeerd aan de infrastructurele opzet achter DP en het licentiemodel. In de namiddag hebben we elk onze eigen DataProtector server opgezet (next – next – next – finish) en alvast enkele backup’s gemaakt zodat er in onze databases al het een en ander aanwezig is om morgen verder mee te spelen. 
Al bij al was dag 1 dus relatief rustig en heb ik nog niets gezien dat ik nog niet wist (of niet kon raden ;-)). Vanaf morgen zal er een tandje bijgestoken worden (hoop ik), waarvan ik vaneigens de progress hier achterlaat.
PS: HP’s inside cathering is de max. Overdadige keuze, heel erg lekker en ze hebben daar verse watermeloen!