Telling stories for a living

iPhone 3G Komt Op 11/07/2008!

Zonet in mijn mailbox een teaser van Mobistar met een link naar hun site, waar je de datum van de launch teweten komt. Voor België zal het blijkbaar net zoals in de andere landen 11/07/2008 zijn en de eerste 250 mensen kunnen zich inschrijven via de site van Mobistar om bij het “launch-event” aanwezig te zijn. Ik ben alvast ingeschreven voor het event, dat op 10/07/2008 zal plaatsvinden…
En de prijs? 525€ voor de 8GB versie en 616€ voor de 16GB. Zoals verwacht. En ze hebben ook speciale dataplannen voorzien!

Onze tariefformules op jouw maat
De iPhone tarief formules zijn speciaal ontworpen om de gebruikers van de iPhone3G toe te laten optimaal gebruik te maken van hun toestel. Deze tariefformules zijn echter niet verbonden met een specifiek toestel. Naast inbegrepen minuten of sms’jes krijg je bij elke formule een specifieke databundel. Zo kies jij je ideale tariefformule op basis van jouw behoeften om te bellen, te sms’en en te surfen.

Het eerste, My30 For iPhone, wat het volgende bevat:

30€
3u of 300 sms’jes
200 MB
Die prijs valt mee, maar 200MB is echt niet genoeg vrees ik… en dus over naar het volgende: My45 For iPhone:
45€
6u of 600 sms’jes
500 MB
En last but not least, My60 For iPhone:
60€
9u of 900 sms’jes
1GB
En dat laatste is het enige wat volgens mij enigszins interessant is. 1GB is voldoende om je mailtjes deftig te lezen en af en toe eens op internet te surfen. Die 9u / 900 sms’jes die je er nog bij krijgt zijn ok.
En vergeet de kleine lettertjes niet: Als je meer verbruikt dan je inbegrepen minuten, sms’jes, en datavolume betaal je 20 cent per minuut, 12 cent per sms’je en 2 cent per MB.
Ik denk eerlijk gezegd dat Mobistar vriend en vijand verbaasd heeft door toch nog op 11 juli de iPhone 3G te lanceren in België, want niemand had dit verwacht na al hun geklungel van voorheen. Of zou Apple eens op tafel geklopt hebben? Wie zal het zeggen…

7 Comments

 1. Golb

  ‘t Zijn toch een bende janetten bij Mobistar hé. Eerst zeggen ze: we releasen op 11 juli, net zoals de rest van de wereld. Dan zeggen ze, we releasen later. Dan zeggen ze we gaan u op 4 juli zeggen wanneer we releasen. Dan zeggen ze we gaan u niet zeggen op 4 juli dat we releasen, en nu zeggen ze we gaan op 11 juli releasen.
  Gans droog. Net alsof dat altijd het plan was geweest.

 2. preve

  Dunnow .. maar 1GB voor nen “telefoon dat ook muziek kan afspelen” is dat niet wat “over”? Het is geen laptop of wat dan ook. Heb het zo niet echt voor die dingen. Mijnen Qtek wegens die redenen ook weg gedaan. Ik ben daar mee GPS aan het bollen en dan vinden ze het natuurlijk nodig om je op te bellen. GPS valt uit en dit liefst 10 minuten voor aankomst (het moment dat je net de gps wel nodig hebt). Nu willen ze met de Iphone dat internet gaan gebruiken. Heeft ne mens wel den tijd om dit naar hartelust op te souperen?
  Niets tegen Iphone, in tegendeel… het is een echt hebbedingetje. Maar of ik hiermede het internet zou afschuimen blijft toch mijn grote vraag. E-mail, dat kan ik 100% verstaan.
  Cheers

 3. Unexpected

  Ik heb zelf een HTC en ik heb een abbo van 7MB per maand en die is toch altijd op hoor… en het enige wat ik doe over GPRS/HSDPA/3G is de headers van mijn emails elke 2u downloaden (alleen gedurende de dag, ‘s nachts niet).
  Als je dan nog bijvoorbeeld op de trein eens een Youtube’ke openzwiert, dan kan ik goed geloven dat die 1GB er snel door is hoor… of mails met attach. versturen, bijvoorbeeld foto’s op flickr zetten voor moblogging,…

 4. Mr. K

  Ik heb me gisteren ook ingeschreven, maar sturen ze nog een uitnodiging ofzo? Want nergens kon ik duidelijk zien dat ik bij de eerste 250 mensen was.

 5. Unexpected

  Ook nog niks gehoord hoor…

 6. Jan

  Ik vind 1GB er ook wel een beetje over. Ik zit nu op een Blackberry met 100 mb/maand, krijg mijn mails 24/7 naar mijn toestel gepushed, ik surf er redelijk veel, upload fotos en ook regelmatig IM-software, en ik heb mijn 100 mb nog geen enkele maand opgekregen.

 7. Unexpected

  Hmmm. Ik weet niet hoor gasten… twitter, moblogging, youtube, email, internetten,… wat is een GB nog in onze huidige samenleving?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑