Telling stories for a living

Toekomstmuziek

De laatste tijd denk ik veel na over mijn toekomst, meer bepaald op carrière gebied. Bij de huidige werkgever ben ik wel graag, maar dat komt vooral door de collega’s binnen het eigen team en enkele collega’s daarbuiten.
Opgelet: ik doe mijn job op zich heel erg graag, om niet te zeggen dat er op dit moment geen andere jobomschrijving is die ik liever zou doen.
Maar… voor mij is een “situatie” goed zolang de positieve kanten de negatieve kanten overtreffen, maar de laatste tijd ontdek ik meer en meer negatieve kanten:

 • Gedrag van sommige collega’s waar ik me aan erger.
 • De paraplu-mentaliteit van anderen waarmee ze hun fouten op andere mensen afketsen en iemand anders hun shit mag opkuisen.
 • De onverschillige houding van het management tegenover die problemen.
 • De ingesteldheid in het algemeen (ambtenarenmentaliteit?).
 • De werksfeer die soms beneden nul zit wegens het bovenstaande of een combinatie ervan.

Kortom, teveel negativiteit. En als ik dan zie hoeveel vacatures er open staan, waar ik een goede kans maak om te voldoen aan de vereisten… wat houdt er mij dan tegen? Schrik voor iets nieuws? Weer van nul herbeginnen binnen een bedrijf? En wil ik nog wel voor een bedrijf werken? Misschien wil ik liever zelfstandige worden? Veel vragen waar ik veel over nadenk.

2 Comments

 1. Linn

  Veel vragen waar je inderdaad best eens goed over nadenkt. Geen overhaaste beslissingen nemen maar ook geen kansen links laten liggen, zou ik zeggen.

 2. G

  das waar, mr af en toe moet je springen… heb dat ook gedaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑