Telling stories for a living

Dommel Verhoogt Snelheden

Vandaag gelezen op Userbase:

ADSL2+-netwerk bijna zo snel als Telenet
Klanten van internetaanbieder Dommel mogen vanaf 1 juli een flinke uitbreiding verwachten. Homeconnect, het abonnement dat ADSL en telefonie bundelt, krijgt vanaf dan een gratis snelheidsverhoging naar 9 megabit per seconde. Bovendien wordt de bijhorende datalimiet verdubbeld naar 200 gigabyte per maand.
De uitbreiding is niet alleen van toepassing op wie internet en telefonie bij de alternatieve provider afneemt. Ook klanten met een Netconnect-abonnement kunnen een optionele upgrade krijgen naar 9 of 12 megabit per seconde. De prijs van deze verhoging heeft het bedrijf nog niet vastgelegd.
De forse snelheidsverhoging is een gevolg van de verplichte openstelling van het ADSL2+-netwerk. Dommel maakt hier als eerste alternatieve provider gebruik van. Het snelle netwerk is wel beperkt tot 85 procent van het Belgische grondgebied, daar het bereik kleiner is dan dat van ADSL.
Voor het eerst is het aanbod van Dommel een rechtstreekse concurrent voor Telenet. Dat biedt met 10 megabit per seconde al enkele jaren het snelste internetabonnement, met uitzondering van de grote steden waar al langer ADSL2+ beschikbaar is. Nu liggen de kaarten echter anders. Met een limiet die zestien keer zo hoog en een snelheid die slechts tien procent lager ligt, lonkt Dommel nu ook naar gamers en andere snelheidsfreaks.
bron:ZDNET

Had ik al gezegd hoe content ik ben met mijn Dommel Netconnect? Nu nog afwachten wat de meerprijs zal worden, maar dat zal wel meevallen. Eventueel upgraden naar Homeconnect anders? We zullen zien.

7 Comments

 1. vince

  ik heb nu dommel netconnect. Als da uitkomt ga ik zowiso upgraden. De prijs zal wel meevallen denk ik, gezien hun prijzen voor cityconnect…

 2. Unexpected

  ik vermoed dat ze dat integreren in een Boostpack & Boostpack plus ofzo… en een gewoon pack kost nu 6€…
  Opgelet: dit is geen Cityconnect. Zelfde techniek, maar Cityconnect is op het netwerk van Dommel zelf, deze update is via de Belgacom infrastructuur (vandaar dat dat duurder is dan Cityconnect)

 3. vince

  hmmzz, is raar want ik d8 dat cityconnect ook ergens iets te make had met BGC lijnen. Ik meende mij nog te herinneren dat CityConnect in zijn beginfase last had met vaak voorkomende disconnects, maar dat dat opgelost was door dat BGC iets aan hun lijnen had veranderd.
  En aangezien de goedkope prijs van hun abbo’s nu , zal ik er zeker niets mee inzitten een paar euro’s meer te betalen voor z’n net abbo. Hun support is dan mss niet de allerbeste, maar hun service vind ik persoonlijk wel goed.

 4. Jan

  Ziet er in elk geval goed uit. Zelf ga ik binnekort toch cityconnecy plus proberen 🙂

 5. Beau

  @ Unexpected: volgens mij is er niet iets zoals ‘dommel’s netwerk’. Belgacom beheert alles, en Dommel huurt.

 6. Unexpected

  Cityconnect is het eigen netwerk van Dommel zoals Scarlet zijn eigen netwerk heeft. Vandaar dat ze dat nog maar beperkt aanbieden en niet over gans België / Vlaanderen zoals BGC het wel doet… Dommel is constant bezig zijn netwerk uit te bereiden, vandaar dat er steden bijkomen.

 7. walter

  ik werk sinds 2 jaar met dommel
  in het begin wat problemen maar ondertussen al meer dan een jaar perfect
  ik betaal 35.95 voor 100 gig
  niet dat ik dat nodig heb maar was vroeger bij telenet en ik noem deze oplichters
  dus mensen geen bang van dommel kom erbij
  ik woon in merksem en alles loopt prima
  veel succes
  walter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑