Gisterenavond was de start van mijn verleng weekend, maar hij is in mineur gestart. Allé ja, mineur, geen rampen of zo maar gewoon een serieus hoopje ergernissen waar ik eerlijk gezegd geen zin in had. Ik ging zoals ik zo vaak doe, eentje (of meerdere ;-)) drinken in mijn stamcafé. Tot daar alles goed.
Bij het binnenkomen had ik ze al opgemerkt: drie dwaze gasten die zo ontsnapt zouden kunnen zijn uit FC Nerds of familie zouden kunnen zijn van de Daltons: ze waren namelijk gerangschikt van klein naar groot, de helft had zo een lang haar dat ze van achteren halve vrouwen waren en ze droegen kledij waarmee je op de gemiddelde nerd-convention volledig zou opgaan in het volk.
Installeren mijn gezelschap en ikzelf ons aan de toog, waar we zo vaak zitten, en vinden die gasten het nodig om aan kledingstukken te beginnen trekken… Ik vraag ze vriendelijk om elders interessant te gaan doen en hun braspartijtje Duvel drinken (wat ze duidelijk niet meester konden) op iemand anders bot te vieren. Veel zattemans praat waar ik geen boodschap aan heb. Tegen de cafébaas zeggen dat ze u ambeteren. No use.
Twee minuten later hangen ze zo dicht in uw personal space dat ge nog twee opties hebt: uw rechter ergens tussen hun twee ogen parkeren. Das wat ik zou doen, moest ik niet verder denken dan mijn neus lang is. Maar ik heb geen zin om levenslang te betalen voor andere idioten hun gedrag… Dus heb ik de wijze beslissing gemaakt om nogmaals de cafébaas duidelijk te maken dat die klanten serieus irritant zijn en andere klanten lastig vallen. No use, again.
Last resort? Ik heb mijn rekening betaald en ben door gegaan. Een stemmetje in mijn hoofd zei me dat het dat allemaal niet waard was en al. En het had gelijk. Maar de volgende keer denk ik niet dat ik zo vriendelijk ga blijven… denk ik, want dat stemmetje zal er dan ook wel bij zijn vermoed ik.
Of hoe uw eerste avond van uw verlengd weekend slecht kan beginnen en mijn cafébezoek herleid werd tot een korte stop & go, zoals ze zo mooi in de Formula One zouden zeggen.
Maar goed dat er vandaag een leuk feest op de agenda staat met bijhorende BBQ en alles! Jammie! Maak er nog een fijne eerste mei van iedereen!