Ik had het gemist, al die tumult op de Vlaamse fora, maar vandaag ben ik er op gestoten via het forum van Tik en Userbase. Blijkbaar heeft Telenet aan klanten die belden om hun beklag te doen over de te lage datalimiet zo maar eventjes 30GB per maand bijgegeven. Expressnet’ers gaan naar 42GB met zo een actie dus.
Natuurlijk ging dit snel de ronde en Telenet heeft die geheime “actie” dan ook snel gestopt onder het motto dat het een test was. De mensen die het al gekregen hebben mogen het behouden tot Telenet een ander abo geeft waar meer limiet in zit. Als er dus morgen 50GB in Expressnet komt te zitten, dan krijgen zij dat ook en gratis.
Kortom: degenen die eerst waren om te klagen hebben geluk (allé ja, geluk, ze worden al jaren uitgemolken door Telenet) en de rest heeft dus pech. Schandalig is het enige dat in mij opkomt. Alweer een reden waarom ik uitermate tevreden ben dat ik die gasten buitengesmeten heb ten voordele van Dommel ADSL.
Ik ben eens benieuwd wat ze gaan doen als Belgacom deze zomer ADSL2+ openzet voor de rest van de providers. Dan zal Telenet wel moeten buigen en meer geven… maar in tussentijd hebben ze toch al die jaren de mensen kunnen pluimen… Ik vermoed dus dat zij die mee in deze “test” kunnen stappen zijn, tot deze zomer gaan genieten en dat dan de rest van het klantenbestand naar bijvoorbeeld 50GB zal moven voor de Expressnet’ers. Super zegt u? Eigenlijk niet, want 50GB is nog maar “gewoon” in vergelijking met de rest van de ISP’s. 150GB, dat zou al eens een limiet zijn om Telenet over te bestoefen… maar ja, we gaan hier geen utopie lanceren hé 😉 het is nog altijd Telenet!
Kortom: schakel over mensen! Het gras is wel degelijk groener aan de overkant en als ADSL2+ een grotere beschikbaarheid zal kennen, zijn 20Mbps snelheden niet meer alleen voor Turbonet klanten binnen handbereik…