De geruchten bleken dan toch waar te zijn en zoals gisteren te zien in Mijn Restaurant, heeft De Charlekijn te Gent zijn deuren als eerste moeten sluiten. Te zelfzeker zijn is dus voor niets goed, zoveel is duidelijk. Alleen Kris zijn “belofte” aan Pieter en Ghislaine (van de Red Pepper) vond ik straf: gans Gent staat achter jullie vanaf nu. Misschien willen de Gentenaars dat zelf beslissen ja? Swat…
Het spel is nu echt begonnen en het is wel duidelijk dat het niet zo simpel is als men dacht. Volgende week moeten de zaalcheffen onder hun vier bepalen welke twee restaurants genomineerd gaan zijn… als dat maar goed gaat?
Verder zorgde het jaloerse karakter van Ghislaine voor extra leedvermaak in de Red Pepper in Oostende. Ik weet niet waar die meid de pretentie haalt om niet op te dagen voor de cursus “zaalmanagement” als je nu ziet hoe ze haar werk doet. Alle klanten klagen er over, de jury gaf haar al goede raad, de recensisten zeiden hetzelfde en toch blijft ze haar koppig willetje doordrijven en laat ze klanten eindeloos aan de deur staan wachten en gunt ze de klanten in de zaak geen aandacht, zelfs al vragen ze er om. En als de mensen haar daarop dan aanspreken, dan is het wenen geblazen. Nog eventjes en daar zit geen volk meer: alle klanten die een vrouw meebrengen worden meestal buitengesmeten (althans dat zegt ze toch altijd) en al de rest gaat er niet meer terug omdat ze haar nooit zien als gastvrouw…
Zeg nu zelf, als je haar op TV bezig hoort over jouw tafel van “… en ik smijt ze buiten hé…”, dan ga je daar toch niet meer terug? Zelfs niet als het eten lekker was? Klant is koning Ghislaine, en zeker als ze niks verkeerd doen. Neen, ik voorspel de Red Pepper geen lange toekomst… zelfs niet moesten ze dit spel winnen.
In Antwerpen gaat het er één van dezer dagen ook eens goed opzitten, want tussen Brit en de chefkok zit het er ook altijd bovenhals op. Gisteren heeft Brit haar gal dan ook nog is op de eigenares Lins gespuwd, dus het spektakel is compleet. Dat gaat gegarandeerd nog vonken geven de komende afleveringen…
Mijn Restaurant, het beste Vlaamse programma dat op dit moment de buis siert…