Telling stories for a living

Mobistar Internet Everywhere – VPN Connecties

Het was geen geheim dat er tot voor kort problemen waren om met behulp van Mobistar’s Internet Everywhere connectie een VPN (Virtual Private Network) verbinding op te zetten. Voor veel mensen is dit interessant om bijvoorbeeld van thuis uit te kunnen werken of, en dan vooral met Internet Everywhere, mobiel te kunnen zijn voor het werk. En dat moet niet altijd voor het werk zijn. Met je laptop op verplaatsing zijn en effe op een veilige manier inbellen op je computer thuis kan namelijk ook via een VPN.
Al het bovenstaande was dus niet mogelijk met Mobistar hun oplossing, maar dankzij één van mijn lezers is er nieuwe informatie opgedoken waaruit blijkt dat Mobistar het probleem heeft aangepakt en dat vanaf heden VPN’en over Internet Everywhere perfect mogelijk moet zijn. En het blijkt nog waar te zijn ook! Dus vanaf nu is VPN in combinatie met Mobistar Internet Everywhere geen probleem meer. Woohoo! En bedankt aan iedereen die er zich voor ingespannen heeft.
“The VPN access problem with Internet Everywhere was linked to an IP addressing configuration that has been changed recently (the 21/3 to be precise, just a few days before your mail).
We should now have with IEW a “classical” Internet Service Provider configuration with fully routable IP addresses for each customer, allowing thus application like PPTP-based VPN’s.”

4 Comments

 1. Peter

  Ik heb mobistar internet everywhere geînstalleerd, en via de site what is my IP vraag ik mijn IP adres op. Pingen naar dit adres vanop een andere computer is zonder succes. Ik heb ook remote acces eens geprobeerd ( windows XP ) ook dit gaat niet…. iemand oplossingen ?

 2. paul lammertyn

  Hallo,
  ben zopas overgeschakeld van Proximus naar Mobistar. Ik heb een ipad en laptop met 3G modem. Op beide een 3G abonnement, waarmee ik blijkbaar enkel op Edge geraak. Ik gebruik verschillende PPTP VPN’s en … je raadt het al, NIETS WERKT terwijl een week terug met de standaard Data kaart van Proximus alles werkte op beide toestellen. Zou het oorspronkelijke probleem (2008) terug opgedoken zijn? Vind hieromtrent weinig terug op internet. Er moeten toch massa’s mensen zijn die een VPN verbinding met hun bedrijf kunnnen maken om thuiswerk te doen???

 3. Michaël

  Ik heb het probleem ook, en kan ook nergens op internet iets over vinden. Iemand suggesties?

 4. Karel Mertens

  Als je mobistar gebruikt op uw iPhone of iPad mag je bij gebruik van VPN niet de apn: “iphone.mobistar” gebruiken maar wel “web.pro.be” met gebruiker “mobistar” en paswoord “mobistar”
  Dit werkte voor mij!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑