Telling stories for a living

HTC Cruise

Hoe gaat het met mijn nieuwe smartphone hoor ik u vragen? Ondertussen heb ik mijn “Cruise” twee weken in gebruik en eerlijk gezegd denk ik niet dat ik nog met een “gewone” GSM zou kunnen leven. Het gemak van constant altijd en overal toegang te hebben tot je mails, je smsjes, je kalender en je to-do lijst is een on-ge-lo-fe-li-jk-e luxe. Punt.
Combineer dat met de ingebouwde GPS die dankzij de TomTom software zeer goed werkt (een échte TomTom vind ik nog iets beter, maar ik ga niet muggeziften) en ik ben al “verkocht”. Internetten heb ik nog niet zo vaak gedaan voor de eenvoudige reden dat puur internet teveel bandbreedte gebruikt en dat ik maar 7.5MB per maand ter beschikking heb. Wat ik wel gebruik is de RSS-feeder, om het laatste nieuws te lezen over vanalles. Handig. Zeker als je effe niks te doen hebt (bijvoorbeeld in de wachtzaal bij de dokter).
Tot nu toe vind ik het enige nadeel de trage focus van de ingebouwde camera. Ook reageert de camera veel te traag om echt nuttig te zijn en in het donker is hij al helemaal niks waard. Maar bon, die functies interesseren me in mindere mate. En vermoedelijk komt dat in orde met de beloofde driverupdate van HTC.
En tot mijn verbazing houdt de batterij het ook goed uit! Bij “gewoon” gebruik kan ik zonder te zeveren drie dagen en nachten op een battery-charge werken. En dat is met de wifi op “enabled”. Ha ja, want als er een wifi netwerk in de buurt is, dan durf ik al eens op het internet te surfen of op msn te hangen. Why? Because I can. Of Google Maps gebruiken om mijn locatie te bepalen via “fake” GPS. En dat werkt tot mijn grote verbazing nog erg nauwkeurig ook. Tof!
Tot zover mijn eerste feedback op de HTC Cruise. Wordt vervolgd…

4 Comments

 1. Patrick

  Beste,
  Ik weet niet juist hoe ik een vraag moet stellen over deze Site betreft een HTC Cruise. Daarom stuur ik via deze weg de vraag. Ik kan door iemand een HTC Cruise vanuit Hong Kong laten meebrengen. De vraag is, weet U soms of de toestellen die in het buitenland Hong Kong, Amerika verkocht worden, gelockt zijn? Volgens die persoon kosten de toestellen rond de 350 dollar, wat natuurlijk goedkoop is in Euro. Kan U mij helpen of mij wegwijs maken hoe ik een vraag onder mijn naam kan plaatsen.
  Dank bij voorbaat
  Patrick

 2. Unexpected

  Patrick je hebt dat voortreffelijk gedaan hoor 😉 maar op je vraag heb ik zo niet direct een antwoord. Voor die prijs zou ik eerder denken dat ze een Simlock hebben (dus gekoppeld aan een provider) maar misschien toch ook niet of zijn ze gehackt dat de simlock er af is? In ieder geval denk er aan dat je mogelijk in de problemen komt als je ooit een issue hebt met je Cruise en de garantie wil aanspreken…

 3. Patrick

  Beste,
  Bedankt voor je zeer snel antwoordt. Alvorens ik deze deal zou doen wil ik eerst 100% zeker zijn, daarom via deze weg mijn vraag.
  Nogmaals bedankt.
  Patrick

 4. baziosiwa

  Ik heb sinds 4 dagen de HTC cruise 2.
  Mijn probleem is als ik h’m in de slaapstand klikt dat hij helemaal uitgaat en dat ik h’m weer kan opstarten als ik hem reset.
  Herkent iemand dit probleem?? Of wat doe ik dan fout?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑