Telling stories for a living

HTC Touch Cruise

Toen ik vandaag thuis kwam van het werk, lag er zoals verwacht een pakket op mij te wachten: mijn gloednieuwe smartphone was toegekomen! Het ding zit in een erg mooie en zware doos met alle mogelijke accessoires erbij:

 • de telefoon zelf
 • stroomadapter
 • usb-kabel
 • screenprotector
 • extra stylus
 • beschermhoesje
 • oortjes
 • TomTom 6 (met gratis een stadskaart naar keuze)
 • extra software (Outlook 2007 Trial & verder volledige versies van handige tools)
 • een berg handleidingen en quick-guides

Kortom, compleet dus. De handleiding heb ik nog niet opengedaan en ik kan ondertussen al 90% van de functies bedienen en gebruiken, zonder enige issue. Ik heb enkel de quick-start guide gebruikt toen ik alles aan het installeren was om zeker te zijn dat ik geen belangrijke volgorde van installatie zou missen. En als je over Vista beschikt moet je niets installeren buiten de extra tools, want Microsoft’s nieuwste OS herkent de “Touch” direct en stelt voor om een syncronisation partnership op te starten.
Ik heb er ook een microSD kaartje van 2GB bijgekocht omdat ik het ding ook als GPS ga gebruiken en daarvoor de kaarten van West-Europa erbij heb gekocht. Die hebben 1GB aan opslagruimte nodig en daarvoor heb je dus een extra kaartje nodig hé. Trouwens, bij TomTom zelf kan je tot en met donderdag die kaartenbundel kopen voor 49.95€ (speciale actie op al hun kaarten) waar ze er in de meeste webshops 140€ voor durven vragen! Niet zomaar kopen dus.
Ondertussen heb ik al mijn GMail IMAP mail account geconfigureerd, draait TomTom zoals het hoort (al heb ik nog geen auto-houder dus kan er nog niet mee op de baan), heb ik een super leuk tooltje gevonden op het net om te sync’en met Google Calendar (GooSync voor de geïnteresseerden), voorspelt de telefoon mij netjes het weer voor de komende vijf dagen en kan ik perfect mijn GPRS/HSDPA verbruik in de gaten houden met de meegeleverde “full working version” van GPRS Monitor. Handig! En thuis (of waar ik toegang heb) doet hij alles via WLAN in plaats van via de operator. Snel en goedkoop dus (lees: gratis).
Ah ja, ik heb er nog een aparte screenprotector bijgekocht. De gratis meegeleverde ziet er wel ok uit, maar is van het “oude” principe van erop plakken en hopen dat het goed is anders pech… Die die ik gekocht heb, werkt met simpele adhesie-krachten en kan je dus verwijderen, afwassen en er terug opplakken moest je dat wensen. Ik heb de display niet aangeraakt vooraleer de bescherming erop zat, kwestie van geen vieze vingers, vuiltjes of krassen achter te laten.
Wat moet ik nog testen: navigatie on the road (al start de software heel snel op, eigenlijk zo snel als op de “echte” TomTom die we hier hebben), foto’s en filmpjes maken (jaja, ik zal er enkele posten ter illustratie), de FM-radio en mp3 capaciteiten checken en last but not least: op zoek gaan naar tools die handig zijn en waar ik nu nog geen weet van heb.
Tot zo ver mijn eerste indrukken van de HTC Touch Cruise. In de loop van de dagen mag u meer verwachten. Met bewijsmateriaal.

13 Comments

 1. Wim

  Hallo, waar heb je de cruise en de screenprotector met adhesie krachten gekocht ?
  Fantastich tool, maar wel duur hé.
  Groetjes, Wim

 2. Junni

  Het is duur, maar als ge naar de functies ziet toch behoorlijk betaalbaar. Een dikke gsm kost ook al gauw enkele honderden euro’s, voeg daarbij nog een tomtom go bij en de rekensom is gemaakt 🙂

 3. Unexpected

  Inderdaad… de eerste twee weken zijn nu voorbij en ik begin het toestel intuitief te gebruiken en tot nu toe ben ik erg tevreden. Aanrader.

 4. Junni

  Mijne gsm begint elke week erger en erger te klinken (speaker trilt enorm), dus het zal niet lang meer duren eer ik de knoop doorhak: iPhone / HTC Cruise. Aangezien ik in het verleden nogal eens Unexpected zijn raad heb opgevolgd, en daar nooit spijt van gehad heb, zal het hoogst waarschijnlijk de HTC worden 🙂

 5. Unexpected

  Hehehehe 😉 doen! Ge gaat het u niet beklagen denk ik…

 6. Maresh

  Zelf nu ook machtig bezitter van een HTC Touch Cruise en liep vanavond te pielen met de bijgeleverde screenprotector..
  Ben zeer benieuwd naar wat voor een extra screenprotector u erbij gekocht heeft!!!
  (zeker met het stukje, afwassen en opnieuw proberen!)
  Hoor het graag!
  Groeten,
  Maresh.

 7. Dompi

  Ik heb hem nu ook een weekje in mijn bezit en tis echt de moeite !! Paar zaken die ik wilde, kon ik niet direct vinden maar daar is het www goed voor é. (al wel wat hadnige tooltjes gevonden!)
  Het enige wat me nog niet lukt is te surfen via WLan. Ik kan wel connectie maken, maar kan niet surfen dan ?? Iemand nog dit probleem gehad ??

 8. roger

  kan ik deze htc ook gebruiken met mijn pay and go sim-kaart??

 9. Unexpected

  Ik zou niet weten waarom niet… alleen opletten met GPRS enz… check de tarieven!

 10. Jackie

  Ik heb een HTC Touch Cruise. Mijn contacten kunnen mij niet meer horen als ik spreek.
  Ik zou niet weten wat ik moet doen. Kan iemand mij hiermee helpen ?
  Thx

 11. Unexpected

  Ik denk binnenbrengen bij de winkel 😉 onder garantie laten herstellen dus.

 12. iris

  hallo
  heb een thc touch cruise en wil nu de tom tom erop installeren ik steek de cd in van mobile touch en kan synchroniseren, ma als ik dan de cd van tom tom erin steek doet die niks, als ik zelf op instal klik dan doet ie ook niks hoe kan dit.
  en wat moet ik doen zodat ik tom tom erop krijg. kan iemand me helpen eventueel een mail sture naar irisdolmans@msn.com

 13. bart

  ik probeer alle mogelijke om mijn htc met Vista te synchroniseren maar het lukt me niet. Heb alle updates geinstalleerd van Vista, alle beveiligingen uitgeschakeld (firewall, defender), maar ‘het ding’ weigert mijn htc te (h)erkennen. Iemand nog een brilliant idee?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑