Telling stories for a living

Mijn Smartphone

Ergens vorig jaar schreef ik dat ik klaar was voor een nieuwe GSM te kopen, maar geen gewone GSM. Neen. Bij de gewone telefoons is er niets te vinden dat mij genoeg interesseert om er 300€ of meer voor neer te tellen (want die leuke modellen kosten al snel 400€) en ze bieden geen functionaliteiten die ik nodig heb of zou willen leren gebruiken.
Waar ik wel voor te vinden ben, is een smartphone. Een gecombineerd toestel waarmee ik naast bellen en sms’en, ook occasioneel het internet mee kan raadplegen (bijvoorbeeld een adres opzoeken van een restaurant of mijn Google Calendar raadplegen of zo), muziek kan beluisteren, foto’s kan maken (en dan doel ik niet op superkwalitatieve foto’s, maar een foto die beter is dan wat mijn huidige Samsung D500 kan leveren), met mijn Outlook en mijn GMail kan sync’en (of mij toelaat om een IMAP e-mail client te gebruiken) en als het even kan er nog leuk uitziet, een toffe interface heeft en nu dat we toch bezig zijn, ook nog eens kan dienen als navigatietoestel (in plaats van nog een TomTom aan te schaffen).
Tot voor kort was zo een toestel gewoonweg onbestaande. Of onbetaalbaar ;-). Ergens vorig jaar kwam er de HTC Touch, die aan alles voldeed maar geen GPS had en iets te traag was naar mijn zin. Afgekeurd dus. Naar het einde van het jaar kondigde HTC echter een opvolger aan, of beter gezegd, een grote broer: de HTC Touch Cruise. Deze alleskunner bevat alles wat ik hierboven omschreven heb en nog veel meer, maar was enkel te koop met een Engelstalig besturingssysteem. Op zich niet erg, maar voor woordenboeken en algemeen gebruiksgemak is een Nederlandstalig besturingssysteem op een telefoon / PDA toch gemakkelijk.
De HTC Touch Cruise NL zat wel degelijk in de pipeline en was gepland voor begin januari. Begin januari kwam en ging voorbij en geen NL-editie te bespeuren… tot vandaag. Vandaag kreeg ik een mailtje met daarin het heugelijke nieuws dat vanaf nu de HTC Touch Cruise NL beschikbaar was!
Daarnet heb ik hem dus besteld en als alles goed gaat mag ik hem morgen al verwachten via TNT Express. Ik heb er optioneel nog een microSD kaartje van 2GB bijgekocht en natuurlijk ook een “screen protector” om te voorkomen dat mijn scherm er na twee weken al afgeleefd uit ziet.
As usual mag u een gedetailleerde bespreking van mijn nieuwe “personal assistant” verwachten zodra ik de gelegenheid gehad heb om er mee te spelen… Stay tuned.

4 Comments

 1. peter

  Dit toestel staat ook al even op mijn verlanglijstje. Met meer dan gemiddelde belangstelling kijk ik uit naar je ervaringen. Een collega heeft nu een week de HTC TyTN II, maar die is me toch wat te dik om overal mee te hebben op zak.

 2. dirk

  :drewl: ZALIG… me wanna me wanna … 🙂
  wacht vol ongeduld op de review!!!

 3. Tom

  testing

 4. etienne

  Hoe is de kwaliteit van de video eigenlijk, en ben benieuwd naar al je ervaringen yammie yammie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑