U hebt er ongetwijfeld al van gehoord, de (RED) producten. Je vindt het in horloges, iPods,… en sinds heel kort biedt Dell enkele (RED) computers aan met daarop Windows Vista Ultimate (RED). De (RED) producten maken deel uit van een project waarmee men geld inzamelt om AIDS, malaria en tuberculose te bestrijden in Afrika, een mooi en nuttig project dus.
Dell belooft om per verkochte computer, 80$ door te storten aan de organisatie. En om die actie te steunen, heeft Microsoft zijn laatste OS een update gegeven onder de vorm van sidebar gadgets, wallpapers, DreamScape achtergrond,… niets nieuw van functionaliteit, maar wel kwa look. En het is voor een goed doel.
Het enige wat je spijtig kan noemen is dat Microsoft deze versie van Vista niet apart zal verkopen en alleen zal bundelen bij de Dell pc’s. Ik denk anders wel dat er mensen de (RED) versie zouden kopen in plaats van de gewone Ultimate editie…


Vista RED