Telling stories for a living

Mijn Apple(s)

Ik spreek er al meer dan een jaar over, over het feit dat ik mij een Apple computer ga aanschaffen. Ik heb met opzet gewacht tot na MacWorld omdat ze daar vaak nieuwe modellen voorstellen en ik heb ontzettend spijtig zou vinden dat ik een “oud” model heb als de week nadien voor hetzelfde geld beter verkrijgbaar is. MacWorld is ondertussen voorbij (of beter gezegd, de nieuwe producten zijn aangekondigd) en er is niks bij dat ik mij wil aankopen: de Mac Pro is te duur en de Macbook Air is (ook) te duur voor wat het is, maar is vooral niet krachtig genoeg en veelzijdig genoeg voor de aankoopprijs.
Eerst dacht ik een Macbook Pro te kopen onder het motto dat ik een snel en toch mobiel platform zou hebben. Maar naarmate er tijd over ging, begon ik zin te krijgen in een workstation en is mijn hart gesmolten voor de nieuwe iMac. Allemaal heel tof, maar dan heb ik “on the road” geen Apple bij? Oplossing: het middenmodel van de Macbook bijkopen als mobiele oplossing. En dat is dan ook het finale plan.

 • een 24″ iMac (niet de Extreme edition wegens te duur voor de bescheiden meerwaarde) met 4GB geheugen en 500GB harde schijf.
 • een Macbook (wit) met 4GB geheugen en 160GB harde schijf.

Die combinatie zorgt dat ik thuis een krachtig toestel heb waar ik “eens zot op kan doen” en dat ik tevens mobiel ben zonder een arm en een been kwijt te zijn aan die Macbook Pro / Air. Een Macbook als enige Apple vind ik te licht uitvallen (althans voor wat ik doe met een computer), maar in bovenstaande combinatie is het perfect. Power @ home en mobiel on the road.
Wat denkt u ervan?

6 Comments

 1. Ann

  Wat ik ervan denk? Dat dat wel leuk klinkt, maXworld. 🙂

 2. Unexpected

  Chance dat ik u heb voor mij zo wat te helpen met spelling 😉 thanks!

 3. Dirk

  Vergeet niet dat je veel geld kan uitsparen door de geheugenuitbreidingen van 1 naar 4Gb niet via Apple te kopen. De prijzen die ze in de Apple Store voor geheugen vragen zijn een ongelofelijk hoog!
  Ik kocht mijn upgrade bij http://www.transintl.com/
  Zelfs met 35$ verzendingskosten en taksen bij invoer, nog niet de helft van de prijs in de winkel…

 4. Unexpected

  Thanks voor de tip Dirk maar dat was ik al van plan 😉 Ik koop al mijn geheugen bij Crucial (.com en dan de Europese site). Bij Apple rekeken ze 450€ aan dacht ik voor de upgrade naar 4GB terwijl ik ongeveer 80€ betaal voor 2x2GB!

 5. J.

  Klinkt leuk, maar er zijn natuurlijk nog de geruchten dat Apple een desktop + notebook combinatie zou uitbrengen.
  En dat die net niet op tijd klaar was voor de speech (vanwaar de enorme lege ruimte en het ontbreken van ‘one more thing’).
  Maar het zijn maar geruchten. En je kan, net als op de iPhone, soms lang blijven wachten.

 6. Unexpected

  Mja I know. Maar dan kan je zoals je zegt blijven wachteh hé. En hoe dan ook, een laptop is nooit zo krachtig als een vaste PC…
  Wat me tegenhoudt is dat ik denk dat ze de andere Macs gaan upgraden met de Penryn cpu’s (ipv de huidige Merom’s) en de nieuwe versies van de grafische kaarten (en mogelijk hdd’s) voor hetzelfde geld. Ik denk dat ik nog een weekje of 2 de kat uit de boom kijk, maar ik ga wel voor bovenstaande configuratie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑