Telling stories for a living

Powerpoint 2007

Ik heb er de laatste tijd een aantal presentaties mee gemaakt en ik moet het eerlijk bekennen: Powerpoint 2007 is zeer aangenaam en een serieuze verbetering ten op zichte van 2003, wat ik eigenlijk ook al een goed programma vond. Vooral de nieuwe effecten en de real-time aanpassingen als je iets wijzigt vind ik persoonlijk zeer aangenaam werken.
Vandaag heb ik een presentatie van 44 slides in elkaar gebokst op een goeie drie uurtjes tijd. Best goed gewerkt denk ik? Kwa kleuren blijf ik altijd bij een palet van drie (deze keer zwart wit en grijs) en voor de overgangseffecten neig ik naar het “vervagen” effect. Knap en vooral niet te druk.
Daarna heb ik de PPX (de nieuwe extensie van Powerpoint 2007) ook nog eventjes geëxporteerd naar PDF (jaja, ook met Office 2007) via een plugin van Microsoft zelf (gratis) voor de mensen die geen Powerpoint 2007 hebben op het werk en die geen viewer wouden installeren. Zeer praktisch allemaal.
Presentaties maken. Een hobby, maar een hobby waarvoor je serieuze skills moet hebben, zowel qua grafisch inzicht als opbouwen van een uitleg en een structuur op poten zetten. Het ziet er allemaal gemakkelijk uit, maar de realiteit is net iets anders. En toch doe ik het graag en kan ik er van genieten om de presentatie te zien lopen eens ze klaar is. En natuurlijk zijn de lovende woorden van het publiek ook altijd tof!

3 Comments

  1. koentj

    Audi A4

  2. Unexpected

    tiens, ik snap deze “feedback” niet op deze post Koentje 😉 … vergist van postje ofzo?

  3. mollyke

    een vraagje, ik heb een pps met muziek gemaakt maar bij het versturen p/mail werkt de muziek niet meer, hoe kan ik dat oplossen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑