Telling stories for a living

VMWare Server

Zoals ik al gezegd had, ben ik de laatste tijd veel bezig met VMWare Workstation om te prutsen met Windows Clusters en zo. Nu wou ik graag een SAN simuleren, maar sinds versie 5.0 laat de Workstation versie van VMWare dat niet meer toe! En aangezien ik versie 6.0 gebruik was ik dus lichtjes gescheten ;-). Geen probleem lees ik op het net: VMWare Server (gratis!) ondersteunt wel shared disks (ok, geen snapshots maar das zo erg niet) en doet alles wat ik nodig heb. Zo gezegd zo gedaan, Workstation eraf, Server erop.
En inderdaad. Shared disks (SAN simulatie dus) is mogelijk. Maar rarara, de Server versie wil mijn virtuele machines van de Workstation niet importeren wegens te nieuw! Met andere woorden, ik kan al mijn servers herinstalleren! Grmmblll!! Toch eens zoeken op het net of er nergens conversietools te krijgen zijn.

1 Comment

  1. FRaNKy

    Zoek u een oud(er) machientje en zet er u een eval op van ESX Server 3 (3.5 binnenkort). Probleem ook opgelost 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑