Ze zitten bij Google echt niet stil precies. Nadat ik nog maar net schreef dat IMAP actief staat, zijn ze begonnen met een complete “overhaul” van de GUI van GMail. Niets drastisch ofzo, maar toch hier en daar serieuze wijzigingen die het leven van de GMail gebruiker sterk zou moeten verbeteren. Deze gasten gaven mij de heads-up maar bij Picasa kan je ook terecht voor de nodige screenshots. Ah ja, niet iedereen zal deze wijzigingen zien. Ze gaan de upgrade namelijk geleidelijk aan doen, beetje zoals het IMAP verhaal denk ik.
Enkele nieuwigheden in de GUI zijn onder meer:

  • Nieuw Contact Management systeem
  • Een nieuwe chat interface
  • Meer “Actions” op mails
  • Veel snellere (nog sneller?) laadtijden van je e-mails

Ik ben eens benieuwd of het in de praktijk zo de moeite zal zijn als dat ze vertellen, daar in Amerika.