E-books oftewel electronic books zijn een serieus goed gerief om te hebben. Romans en dergelijke lees ik veel liever in de papieren vorm, maar vakliteratuur vind ik in beide formaten interessant. De papieren versie om rustig in te bladeren en te lezen, en de digitale versie voor queries op los te laten. Niks zo handig om 998 bladzijden te doorzoeken naar die ene command line als de search functie van Adobe Acrobat.
De boeken die ik op dit moment op mijn digitaal nachtkastje heb liggen zijn “Windows Powershell in a nutshell” & “Powerpoint 2007 For Dummies” & “Powerpoint 2007: Tips and Tricks”. Jep, ik zit inderdaad in drie boeken tegelijkertijd te lezen, afhankelijk van waar ik zin in heb. E-book open op het ene scherm, applicatie open op het andere scherm en direct in de praktijk brengen wat je in de theorie gelezen hebt. En je kan copy-paste’en wanneer er lange, saaie text-based commando’s moeten uitgevoerd worden.
E-books… tis een gerief!