Bij de voorbereidingen voor de trip naar Florida ben ik tot de constatatie gekomen dat ik toch wel enkele toestellen ga meenemen die stroom nodig hebben: mijn digitale camera, mijn laptop (om de foto’s op te dumpen en een reisverslag bij te houden) en mijn gsm. Direct daarna bedacht ik ook dat ze in Amerika op 110V werken en niet op 220-230V zoals bij ons. Paniek! Mijn gsm, noch mijn digitale camera en zeker mijn laptop gaan twee weken mee op hun batterijlading. Voor elk toestel een voeding kopen die USA-compatible is zie ik niet zitten want een voeding is ten eerste niet goedkoop en ten tweede ik ga er maar twee weken gebruik van maken en ten derde ga ik niet elke keer drie voedingen kopen als ik naar een land op reis ga dat andere stroomvoorzieningen heeft dan ons Belgenlandje.
Gelukkig zijn de voedingen / opladers van al de bovengenoemde toestellen “intelligent” en werken ze zowel op ons stroomnet als op dat in Amerika. Als je de label op de achterzijde leest, zie je dat ze een “input” aanvaarden van 110V-240V AC 50/60Hz. In het kort wil dat zeggen dat ze zowel hier als ginder gaan werken en zelf de nodige omzetting zullen doen. Het enige wat me nu nog te doen staat, is zo een reisadapter kopen om mijn stroomstekkers in die Amerikaanse stopcontacten te krijgen. Mijn oog is gevallen op de “Kensington Travel Plug Adapter“, een klein en dus draagbaar toestel van nog geen 20€ dat zelfs een zekering heeft om stroompieken tegen te houden (en je krijgt er een reserve zekering bij). Dat ding heeft trouwens ook een USB-poort om apparaten die opladen over USB (bijvoorbeeld een digitale camera of een iPod) direct te kunnen opladen zonder de PC te moeten opstarten. Handig.

Kensington Travel Plug Adapter

Anyway, één van de dagen eens langsgaan bij de dichtsbijzijnde HCW of FNAC en dat ding gaan halen zodat ik dat thuis al eens kan testen alvorens ik aan de overkant van de oceaan sta en tot de constatatie kom dat het toch niet zo goed werkt als ik dacht ;-).