Telling stories for a living

Ratatouille

Vandaag met het nichtje naar Ratatouille gaan kijken, Disney’s nieuwe tekenfilm waarin de rat Remy ervan droomt om chef-kok te worden. Natuurlijk is het geen geheim dat knaagdieren niet welkom zijn in een keuken en dus kan u zich ongetwijfeld al inbeelden welke hilarische situaties daarvan voortkomen. Wegens de jonge leeftijd van het nichtje, werd het de Nederlands gesproken versie van de film. Ik had er een beetje schrik van, want meestal vind ik die “dubbed” edities maar niks. Het was echter een geslaagde poging om de film om te zetten naar het Nederlands, met herkenbare stemmen van onder andere Michael Pas, Dina Tersago, Vic De Wachter en Stan Van Samang.

Ratatouille

Ratatouille is een leuk verhaal met de nodige (wat had u anders verwacht van een Disney tekenfilm?) levenslessen en moraal, maar ook met een gezonde dosis humor en ontroering. Ik denk dat ik de film nog eens op DVD ga zien in de oorspronkelijke Engelse versie, kwestie van te kunnen vergelijken nietwaar?
Aanrader, zowel voor jong als voor oud!

1 Comment

  1. Miles

    ‘t is een Pixar digitale animatie film.
    De aankoop van Pixar door Disney is een beetje de redding geweest van Disney want hun animatie films waren de laatste jaren gene vette meer.
    En Ratatouille bevestigd weer dat het meeste wat bij Pixar gemaakt wordt kwaliteit is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑