Men is er blijkbaar in geslaagd om mobiele harde schijven van 320GB te ontwikkelen. Op zich niet spectaculair hoor ik u denken? Toch wel, dit zijn namelijk harde schijven voor laptops, en die waren tot recent nog bepert tot 160GB (op een werkbare snelheid, er waren namelijk ook 200GB modellen maar die draaiden maar op 4200 toeren…). Niet zo lang geleden werd de 250GB schijf aangekondigd en vandaag wordt de lat dus weer hoger gelegd. Zelf heb ik een 100GB schijf in mijn VAIO zitten, een 80GB externe mobiele schijf (formaat laptop, zodat ik geen stroom moet voorzien en de schijf zichzelf voedt via de USB-kabel) voor onderweg waar onder andere mijn VMWare images op staan, een “gewone” externe schijf van 250GB voor video-opslag en twee externe schijven van elk 400GB; één voor audio en één voor downloads, applicatie-images, backups, …
Het zou me echter wel interesseren om die 100GB schijf in de laptop te upgraden naar een 320GB model: 220GB extra opslagruimte lijkt mij best wel interessant. De oude schijf zou ik dan in een externe behuizing kunnen steken en dan heb ik twee mobiele schijven voor onderweg, met een gezamelijke capaciteit van 180GB. Overkill? Zeker en vast niet…