Telling stories for a living

Muziek

Vandaag van Kaatje mijn allereerste stokje gekregen *opent flesje bubbels* waarin er gepeild wordt naar mijn eerste muzikale stappen. Muziek is een van de geneugten des leven waar ik al heel lang een wijde interesse voor heb, met als gevolg dat mijn muzikale smaak al vele richtingen gekend heeft. LP’s, échte platen dus, heb ik spijtig genoeg nooit gekocht en mijn allereerste eigen stereo-installatie was dan ook uitgerust met een cd-speler (zo een jukebox systeem met 5 cd’s!). We spreken begin jaren ’90 en mijn allereerste single cd was een 8cm (inderdaad, zo een klein cd’tje wat vandaag de dag volgens mij niet meer gebruikt wordt) van Michael Jackson met het nummer Smooth Criminal. Mijn allereerste verzamel cd moet, als ik me goed herinner, Hit Connection ’92 geweest zijn. U kent ze wel, die cd’s met de 20 meest populaire “Donna-nummers” die iedereen al kotsbeu gehoord is. Shame on me, I know.
Met de jaren evolueerde mijn muzikale smaak door het gehele muzikale spectrum: Nirvana (hier had ik zelfs van die longsleeves van), Metallica (en van deze gasten een supercoole muts), The Levellers, The Red Hot Chilli Peppers, Dog Eat Dog en nog vele anderen. We spreken nu anno 1997. Daarna heb ik het pad van de elektronische muziek een beetje gaan verkennen met Jump, House, Techno en Elektro op de eerste plaats. Sinds enkele jaren is mijn voorkeur een beetje hetzelfde gebleven, en hangt de smaak vooral af van het moment, de plaats en hoe ik me voel. Soms smijt ik een Maxx cd op, andere momenten beluister ik Damien Rice of Kings Of Leon. En op andere momenten grijp ik nog eens terug naar een I Love Techno cd of een Michael Jackson plaat. Ik kan dus onmogelijk mijn smaak in één bepaald hokje steken, maar ik hoop dat ik met bovenstaande uitleg iets of wat klaarheid heb kunnen scheppen.
En zoals de traditie het wil, werp ik mijn stokje verder naar Maartje van Oostblog. Ik ben namelijk best wel benieuwd welke muziek zij loslaat op die Polen…

3 Comments

  1. Kaatje

    En met uw eerste stokje ben je met glans geslaagd! 🙂

  2. Unexpected

    Gracias!

  3. G

    kga weer buiten categorie vallen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑