Tegenwoordig is het een slecht idee om je computer onbeveiligd te laten. Virussen, spyware, trojan horses, … de virtuele wereld bruist ervan. Met de komst van Vista begon ook de zoektocht naar een goede anti-virus toepassing en ondertussen zijn er al enkele de revue gepasseerd. In den beginne heb ik de corporate edition van Symantec Anti-Virus gebruikt. Niet slecht. Later ben ik overgestapt naar AVG, de gratis (voor thuisgebruikers) applicatie van Grisoft. Niet slecht, maar toch niet perfect. Wel veel minder resources nodig dan de Symantec client. Sinds een week ben ik een andere applicatie van Symantec aan het testen, nl. Norton 360. Naast een anti-virus scanner, heeft dit pakket ook backup en restore mogelijkheden, firewall functionaliteit, spyware cleaner, een disk defragmentatie tool en beveiliging tegen phishing van websites enz. Het leuke aan dit product is dat het volledig in de background draait en tegelijkertijd toch naar je wensen is in te stellen. En tot mijn grote verbazing is het resource gebruik goed te noemen. Voorlopig mag Norton 360 dus nog blijven.