Telling stories for a living

Firefox Add-Ons

Ik loop al een tijdje rond met het idee om eens een lijstje te posten van alle tooltjes en add-ons die ik gebruik op mijn virtuele leven er aangenamer op te maken. De tools-lijst staat nog in draft wegens under construction, maar een lijst van de add-ons die ik in Firefox gebruik krijg je vandaag al:

 • Colorful Tabs: toont elke tab in een andere kleur
 • Foxmarks: bewaar je bookmarks online zodat je overal toegang tot je bookmarks hebt, en als je ergens een wijziging aanbrengt, zal deze dus ook op andere locaties aangepast zijn. Mijn geliefkoosde add-on.
 • PDF Download: iedereen kent het fenomeen wel: je klikt op een PDF-link en opeens “hangt” je pc een tijdje (tot de PDF file gedownload is). Deze add-on detecteert PDF-links en zal je altijd de keuze aanbieden om de file te bewaren, te openen met een reader of te openen in je browser.
 • Faviconize Tab: hiermee kan je je tabs verkleinen zodat je enkel nog het favicon icoontje kan zien. Zeer handig als je zoals mij veel sites tegelijk hebt openstaan.
 • Faster Fox: versnelt Firefox door de configuratie aan te passen.

Suggesties voor andere add-ons die niet zouden mogen ontbreken, zijn altijd welkom in de comments.

2 Comments

 1. Kris

  Op http://www.rackham.be/blog/?p=249 een lijst van alle add-ons die ik zelf gebruik in Firefox. Er zijn er al enkele genoemd in je post, maar misschien zit er nog iets tussen waar je wat mee bent!

 2. Unexpected

  Ik zou ook nog eens iets moeten schrijven want ik heb er ondertussen weer enkele nieuwe 😉
  Maar ik check je lijstje Kris, 2 weten meer dan 1 nietwaar 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑