Ik heb er nog niks over laten vallen op mijn blogje, maar ik zit volop in een sollicitatie-ronde. Niet bij een andere werkgever ofzo, neen, intern in het bedrijf waar ik werk. Vandaag de dag vervul ik de rol van support engineer, wat zoveel wil zeggen als “de MacGyver van de IT”, althans bij ons toch. Soms voer je taken uit op helpdesk niveau, soms ben je bezig met pure hardware troubles en nog andere keren loop je samen met enkele system engineers mee in een project.
Laat het nu net die laatste groep zijn, de system engineers, waar sinds kort een plaatsje vrij is. En daarvoor heb ik me kandidaat gesteld. Het eerste gesprek ging goed, daarna nog een gesprek gehad met enkele “cases”, een rollenspel en nog wat meer van dat. Gisteren had ik nog een gesprek met het management en nu moet ik dus heel binnenkort een test afleggen om mijn logisch en analytisch denkvermogen te bepalen. Bij mijn indiensttreding heb ik dat dus ook gedaan, en met veel succes geslaagd, al zeg ik het zelf. Bang ben ik er dus niet van, maar ze hebben al duidelijk gemaakt dat het resultaat niet bepalend is voor het al dan niet behalen van de job. Afwachten geblazen dus! Eind deze maand zou de kogel door de kerk moeten zijn en weet ik wat er mij te wachten  staat. Spannend afwachten dus…