Ubuntu, een Afrikaans woord dat zoveel wil zeggen als “te mooi om te vertalen naar het Engels”, is een term die we de laatste tijd meer en meer tegenkomen op het net, althans ik toch ;). Voor de onwetenden onder ons: Ubuntu is een Linux distributie, gebaseerd op de alom geprezen Debian distributie. De mannen en vrouwen achter de schermen beloven een gebruiksvriendelijk OS met goede ondersteuning. Nu heb ik het al een paar keer overwogen, zelfs gedownload, maar nog nooit is het ervan gekomen om effectief de installatie uit te voeren. Vandaag komt daar verandering in en heb ik mijn VMWare klaargestoomd om Ubuntu te ontvangen. Vanzelfsprekend ga ik niet onmiddellijk mijn workstation formatteren en er zo eens effe Linux op gooien… Too risky for me. Een andere PC als dedicated Linux machine aanduiden was een mogelijkheid, maar dan moet ik daar altijd achter gaan zitten en dan komt er toch geen “ge-Ubuntu” in huis. Dus vandaar mijn beslissing om mijn eerste Ubuntu stapjes in een virtuele computer (lang leve VMWare) te zetten. Ik hou U op de hoogte van mijn ervaringen. Post gerust de uwe in de comments.