Zoals gezegd, deze namiddag naar Running Mate geweest. Middelgrote winkel waar men alles verkoopt wat iets te maken heeft met de loopsport: loopschoenen (of course!), kleding, Polar’s, … allemaal netjes geordend en overzichtelijk geinstalleerd.
Na een tiental minuutjes wachten was het mijn beurt. Ik viel meteen met de deur in huis en zei dat ik op zoek was naar een goed paar loopschoenen. De verkoper vroeg hoe vaak ik ga lopen, hoe lang ik dan loop, op welke ondergrond ik vooral loop, … om een beetje later met enkele dozen schoenen te op me af te komen. Nike, Asics en Brooke waren vertegenwoordigd. Spijtig genoeg geen enkel model dat perfect voldeed: ik heb namelijk een beetje last van platvoeten, waardoor mijn voeten naar binnen staan bij het lopen en geen van de modellen die ik had gekregen gaven de steun die ik nodig had. Na nog wat paswerk en loopband werk (jaja, je wordt op de loopband gezet en moet dus een eindje lopen terwijl de verkoper alles gadeslaat via camera’s die je voeten op een LCD scherm projecteren.) had ik het juiste paar gevonden: Saucony Grid Resolve’s.

Saucony Grid Resolve

Met deze running shoes staan de voetjes (of zeg maar gerust voeten, maat 46 aub!) netjes recht en ben ik klaar om kilometers te vreten zonder blessures op te lopen. Totale kostprijs van dit alles? 150€ en dan nog eens 15€ voor een paar goede kousen van Nike. Correcte prijzen denk ik zo, zeker als je weet dat de verkoper toch wel een uurtje is bezig geweest met mij. Een tevreden klant erbij dus. De “test” van de Saucony’s komt er spoedig aan.
Geschreven al luisterd naar Four To The Floor (Thin White Duke Mix) van Starsailor