Iedereen die koffie drinkt, kent ongetwijfeld Nespresso. De laatste jaren hebben ze zich sterk geprofileerd met hun koffiemachines met capsules of pads. Een beetje zoals Senseo, maar dan lekkerder ;-).
Sinds vorig jaar ben ik zelf ook de gelukkige eigenaar van een Nespresso machine: een exemplaar van Magimix, in de chrome afwerking omdat die zo mooi past bij de rest van de keukentoestellen. Geen “fancy” exemplaar met stoomfunctie, meerdere koppenfunctie, melkhouder,… niets van dat. Gewoon simpel. Een grote tas of een kleine tas, één per keer.


Koffie smaakt maar half zo lekker als je het uit een onaangepaste kop drinkt en dus heb ik via de Nespresso Club grote en kleine kopjes gekocht: Citiz Lungo en Citiz Espresso. Ze zien er een beetje anders uit, zonder “oortje”. Het zijn kleine glaasjes, dubbelwandig om te voorkomen dat je je vingers verbrandt.
Die kopjes zijn de max. Zeer handig en ook erg mooi. Maar sinds kort had ik een probleem. Omdat die kopjes met de hand gemaakt (geblazen) worden, zit er onderaan een miniscuul putje in die kopjes. Dat putje was het gaatje langswaar de maker de lucht inbracht. Echter, bij sommige van mijn kopjes sluipt hier bij het afwassen (zowel machinaal als manueel) water in, waardoor er water in de dubbele wand zit dat er zéér moeilijk uit te krijgen is…

Een mailtje naar de Nespresso Club (lidmaatschap is gratis voor iedereen die hun producten heeft) en daags nadien kreeg ik al antwoord met de vraag hoeveel kopjes hier het slachtoffer van waren, of ik eventueel een foto kon doorsturen en natuurlijk ook welgemeende excuses voor het ongemak.
Wegens too much to do in too little time, heb ik die foto’s pas eergisteren doorgemaild. Gisterenvoormiddag kreeg ik een telefoontje van de klantendienst van de Nespresso Club. Het was Fatima die mij belde om hun in de eerste plaats nogmaals te excuseren voor het ongemak, maar ook om mij te zeggen dat ze al mijn Citiz kopjes gaan vervangen met nieuwe exemplaren! Het is te zeggen, ze sturen mij evenveel nieuwe kopjes als dat ik er gekocht heb.
Gisterenavond kwam ik thuis en zag ik dat de koerierdienst al was langsgeweest met mijn nieuwe kopjes! Ik was spijtig genoeg niet thuis en aangezien ik vandaag ook niet thuis zou zijn, komen ze maandag opnieuw langs.
Dit verhaal om vanuit mijn ervaring weer te geven hoe goed de klantendienst van Nespresso wel niet is! Dit is service van de bovenste plank en ik kan daar als klant alleen maar blij mee zijn. Ja, de koffie is iets duurder dan andere alternatieven. Maar de service is uitmuntend, je kan online en telefonisch 24/7 bij hen terecht voor problemen of bestellingen, ze leveren aan huis of via Kiala (inbegrepen in de prijs) en zowel de koffie als de kopjes zijn zo mooi verpakt dat je zou denken dat ze bij Apple in de leer geweest zijn ;-).
Problemen kom je bij elk merk en elke fabrikant of leverancier tegen. Het is hoe ze ermee omgaan wat bepaald of ze je hardverdiende centen waard zijn. Voor Nespresso is dit een luide “ZEKER WETEN” en een dikke pluim op hun hoed.
Bedankt Nespresso!
Een tevreden klant die nog heel lang klant zal blijven.