Telling stories for a living

Camerabag

Sinds enkele jaren ben ik de gelukkige bezitter van een Lowepro Compuday rugzak die zowel mijn Macbook als mijn DSLR een plaatsje kan bieden. Niets dan lof over die rugzak, maar puur voor foto materiaal is hij wat krap bemeten. Het is meer een laptop rugzak die ook plaats biedt voor je camera, en dat doet ie zeer goed.
Maar soms ga ik ook op pad zonder laptop (jaja, echt waar) en dan maakte ik tot nu toe gebruik van de Lowepro 180 AW, een schoudertas die mijn body en twee lenzen plaats kan bieden. Meer dan genoeg, maar soms toch ook niet. Zo is er geen plaats meer voor de flitser, mijn iPhone of portefeuille en andere prullaria die ik meesleur. Lastig.
Ik zocht een goede prijs / kwaliteit oplossing en toen ik vorige week op Amazon de Lowepro 302 AW in de aanbieding zag staan, heb ik geen moment getwijfeld. Deze rugzak is een “Slingshot” emexplaar waardoor je met een simpele beweging de rugzak naar voren draait en je via een zijwaarts compartiment aan de camera kan. Handig als je snel je toestel nodig hebt voor iets vluchtig te fotograferen dus. De laptop kan daar niet in, maar dat geeft niet. Mijn iPad kan er net bij in en samen met de iPhone heb ik alles wat ik nodig heb om online te kunnen ;-). Combineer dat met de Apple Camera Connection Kit en je kan je foto’s op de iPad uploaden, checken en mailen. Handig.


De “Slingshot” is ondertussen gepakt en klaar om getest te worden. De eerste korte testjes zijn positief, maar voor een doorgedreven ervaringsmening gaan jullie nog eventjes geduld moeten hebben.

3 Comments

 1. Marcel Degent

  Ik heb destijds Tamrac aangeschaft (en wel twee); ene waar ook een laptop in kan, de andere (kleiner) niet voor laptop. wellicht is het evenwaardig aan Lowepro. zie: http://www.tamrac.com/5549.htm
  Groetjes

 2. Wim

  Een slingshot is uitermate handig, maar niet voor langdurig gebruik. Dan vind ik dat hij te zwaar begint door te wegen.
  Hiervoor heb ik een rugzak gekocht die je zowel normaal kan dragen, als slingshot (of de riemen gekruist)

 3. karim

  Ik gebruik die ook. Ben ook overtuigd van het slingshot principe. Maar toch vind ik hem wat te groot en zwaar om lang te dragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑