Het lijkt alsof het gisteren was.
Een zin die ik regelmatig hoor deze dagen, van mensen die verwijzen naar het oudjaar van vorig jaar. Het voelt alsof ik nog maar net de kerstboom van 2012 heb afgebroken en binnen een tweetal weken kan ik alweer het exemplaar van 2013 terug in de doos steken…
Het gaat dus inderdaad vooruit als een sneltrein, geen Fyra welteverstaan! Ging het bij u ook zo snel voorbij?
Enfin, naar goede gewoonte een korte recapitulatie-lijst van het voorbije jaar:

  • In verhouding met 2012 heb ik in 2013 tot mijn spijt veel minder gelezen. Ik steek het op de opgroeiende dochter die veel tijd vraagt (en met veel plezier krijgt!), op de job die met momenten veel tijd vroeg en op de werkzaamheden in en rond het huis.
  • In lijn met het vorige punt heb ik ook minder tijd gespendeerd aan sport. Ik kreeg wel een fiets-GPS en die heb ik ook een paar keer gebruikt, maar véél te weinig naar mijn gevoel. Daar moet dus verandering in komen in 2014.
  • Die keynote skills waar ik het vorig jaar over had, heb ik wel naar een nieuw level kunnen brengen. Niet door een of andere magische cursus te volgen, wel door het gewoon nog meer te doen (en af en toe een interessant artikel / boek gelezen te hebben – die lijst hebt u nog tegoed!).
  • Muzikaal gezien was 2013 wel een toppertje. Spotify is nog altijd onmisbaar en sinds enkele weken heb ik er ook een Rdio abonnement bijgenomen ter evaluatie. Dat brengt me ineens ook bij mijn aankoop van 2013 – de Sonos S1 (review volgt in 2014). Ook best wat festivals en optredens meegepikt. Zeer tevreden!
  • De categorie televisie is bondig: Eigen Kweek was de topper van het jaar. Verder weinig noemenswaardigs gezien (of toch niet dat ik me herinner). Series die ik nog steeds graag zie: The Big Bang Theory, The Blacklist, Suits, White Collar en Grey’s Anatomy. Tegenvaller van het jaar: Homeland seizoen 3. Boring, boring en boring. Film(s) van het jaar: The Hobbit 2, Het Vonnis & Now You See Me.
  • Comedy was ook plezant dit jaar met eervolle vermelding voor Xander De Rycke en Michaël Van Peel.
  • Online shoppend deed ik naar goede gewoonte de meeste zuurverdiende centjes op bij Coolblue, Zalando en Amazon. FAB heeft het minder gedaan, maar toch nog een verdienstelijke inhaalbeweging neergezet naar het einde van het jaar. Ook Kickstarter deed het hier goed en heel af en toe Steam (games).
  • Apps van het jaar: Evernote, Instagram, Spotify, Reeder, Tweetbot, WhatsApp, Fantastical, Pocket, Instacast, Celsius, Moves, GetGlue, Foursquare, Drash, Dropbox, Sonos, KBC Online, Timehop, Camera app (iOS) en Kickstarter.

Naar goede gewoonte ga ik niet teveel goede voornemens op papier zetten, kwestie van ze ook niet frontaal in het gezicht gesmeten te krijgen ;-).
Waar ik me wel aan verbind: #Project30 en gevolg + meer sport in 2014.
Voilà. Er rest me verder niets anders dan ieder van jullie te bedanken voor jullie bijdrage aan mijn sociaal leven in 2013. Het allerbeste voor 2014 gewenst en graag tot volgend jaar! Be safe.
happy2014