Telling stories for a living

Fried Battery

Mijn Macbook batterij is alweer aan vervanging toe vrees ik.
Mijn partner in crime staat deze maand al vijf jaar aan mijn zijde en kreeg eind 2010 ook al eens een nieuwe “enerybar” bedeeld. €125 kost dat u zonder verzendingskosten bij Apple.
Tegenwoordig haal ik met moeite 30 minuten op batterij terwijl een nieuwe batterij het 4-5u kan uitzingen. Volgens OS X heb ik er welgeteld 200 cycles opzitten en is de health van de batterij nog 42%. Persoonlijk vind ik die 200 cycles redelijk weinig… maar goed, ik heb de laatste jaren de Macbook vooral gebruikt als desktop replacement (dankzij die verdomde iPads is mijn mobiel gebruik vooral naar die toestellen verschoven) en mogelijks was dat niet al te best voor de gezondheid van de batterij.
Blijft de prangende vraag open staan: geef ik nog eens zoveel geld uit aan een nieuwe batterij of gebruik ik hem gewoon vooral op netstroom en denk ik in 2014 eens na over die Macbook Air?
Of zou ik zo een “namaak” batterij durven proberen? Helft van de prijs, ziet er identiek uit (aan de buitenzijde dan toch). Ik ben daar precies een beetje bang van…
Iemand ervaring mee?

6 Comments

 1. Stijn

  Ik zou zo een valse proberen. Dat lijkt me wat hetzelfde als echt geheugen en van dat Kingston geheugen. Het werkt wel en zal misschien binnenin wat anders in elkaar zitten maar het verschil in prijs zit hem ergens…

 2. Stijn

  Mijn Air zit momenteel aan 537 cycles met een battery health van 85 procent. Op een goede dag kom ik nog steeds aan zes uur autonomie. Mijn volgende gaat ook een Air zijn, maar dan eentje die 13u meegaat.

 3. Unexpected

  Ik snap het ook niet goed… slecht gebruik van deze batterij vermoed ik, want de vorige had ook meer dan 400 cycles.
  En over die valse: soms tips voor een bepaald merk?

 4. Jan

  Lijkt me wel sterk op 200 cycles. Mijn oude Macbook2,1 had er meer dan 800 op zitten, en ik haalde nog 3u op de batterij… al eens geprobeerd je controller chip te resetten? (smc reset)

 5. Tommy

  Een smc reset lijkt me idd een goed idee want dit is toch heel snel.
  Tot nu toe ben ik altijd tevreden geweest van namaakbatterijen (geen ervaring met mac).
  Heb je meer dan 30 min nodig voor desktop gebruik?

 6. Unexpected

  Heb zowel SMC als PRAM reset gedaan zonder enig verschil…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑