Telling stories for a living

Asides (Page 1 of 189)

Tijd om de draad terug op te pikken me dunkt. Al anderhalve maand geleden dat ik hier iets achergelaten heb blijkbaar… time flies! En hoe is het met u voor de rest?

Mijn iOmega IX4-200D NAS heeft me kopzorgen bezorgd! Er was ten huize Unexpected een stroompanne, waardoor een van de schijven in de RAID5 array eruit vloog. Geen erg, een rebuild (automatisch) lost dat op en klaar is kees.
Spijtig genoeg besloot mijn iOmega StorCenter er net op dat moment de brui aan te geven en mij te melden dat er nog een schijf gefaald had (tijdens de rebuild). Resultaat: data-loss.
Het ding gereboot en opeens zegt ie dat er vier nieuwe disks in de NAS zitten, maar dat er nog oude data op zit. En of ik wil confirmeren dat ze gewist mogen worden om een nieuwe RAID5 groep te maken! Ik denk het niet!
iOmega (EMC dus eigenlijk) support ingeschakeld en als enige “oplossing” gekregen: “probeer nog eens een stroomonderbreking te forceren, misschien springt ie dan terug in “rebuild mode”. Hallo?!! Dit is géén “home” NAS, maar een SMB-oplossing. Support?
Ik weet dat er SSH-toegang op dat ding zit en aangezien het op Linux draait, moet er zeker een commando zijn om dat rebuild-proces te herstarten, maar iOmega trekt zijn staart in en verwijst naar een “data recovery company”. Bedankt voor niets iOmega en EMC!
Uiteraard heb ik backups (lokaal en in de “cloud”) maar ik zou veel liever die data gewoon terug online krijgen dan dat ik 3TB aan data moet gaan restoren.
Na eens serieus mijn gedacht te zeggen tegen de support, is het laatste voorstel dat ze mij SSH-toegang willen geven (op mijn eigen NAS dus!) als ik zelf kennis heb om het probleem op te lossen… huh? Ze willen me dus toegang geven tot de Linux-shell, maar voor de rest moet ik mijn plan trekken en zelf de know-how hebben (voor een custom OS dat ze zelf gemaakt hebben dus).
Thanks but no thanks gasten. Ondertussen al speciale NAS-recovery software op de disks losgelaten (door ze in een gewone PC in te bouwen) en 90% van de data is gerecupereerd via dat systeem (dat ik in een latere blogpost nog ga toelichten).
Zo simpel is dat dus beste iOmega / EMC support afdeling. Gelukkig ben ik wel technisch aangelegd, want een “gewone” gebruiker zou pech hebben. Niet de support die ik verwacht voor een NAS-oplossing die op SMB’s gericht is en die meer dan 1200€ gekost heeft.
Wordt vervolgd…

Als ze u vragen om een project te realiseren waarvoor je tien man nodig hebt met een “truckload” aan “mad skills”, maar ze willen het budget uitgeven waar je met moeite een pak frieten voor kan kopen, dan stopt de goesting bij mij.
Ofwel doe je iets goed, ofwel doe je het niet. Anders is het vooral “willen, maar niet kunnen” en volgens mij maak je daarmee slechtere reclame dan met niets te doen.
My 2 cents.
Oh ja, en ik overdrijf met die tien man en zo. Maar ik wou eventjes aankaarten dat je nog altijd riemen nodig hebt als je moet roeien… met tandenstokertjes gaat dat echt niet.
PS: deze uitlaat is niet werk-gerelateerd, laat dat duidelijk zijn.

Dat het een serieus feestje was, meer zeg ik er niet van. Topklasse.
Alles spijtig van die verschrikkelijke kater achteraf 🙂 note to myself: less beer, less wine, more water :-).
Eentje voor de boeken. Nuff said.

Vandaag wordt een erg leuk dagje / nachtje: twee ex-collega’s vrienden geven elkaar vandaag het “JA” woord! En in het verre Limburg nog wel.
Overnachten op hotel (zelfde locatie notabene) en lekker eten, drinken en feesten met bekende gezichten :-). Dat het de max wordt zeg ik u!
Proficiat K. & S. All the best en voor altijd en zo :-).

Vandaag had ik mijn béta examen van bovengenoemd examen. Over de inhoud mag ik niets prijsgeven, maar ik kan toch vertellen dat het niet simpel was. Dingen vanbuiten leren heeft geen enkel nut. Puur inzicht, nadenken, begrijpen, logisch redeneren.
Zoals meestal heb ik er geen flauw idee van of ik het goed gedaan heb of niet. Ik denk dat het kantje boordje zal zijn (ook wel omdat ik net iets te weinig voorbereid was – time is money).
We zullen zien. Binnen twee – drie maand mag ik de uitslag verwachten. Duimen!

Vandaag vakantie genomen, niet om uit te slapen en te genieten, maar wel om voor te bereiden op het VCAP5-DCD béta examen dat morgen op de agenda staat.
Alles geven zeg ik u. Alles!

Vandaag gevonden via Twitter. Een erg leuke (fake) video over de opkomende iPad 3 en hoe dat toestel echt SUPERKEIHARD de max zou zijn moest onderstaand filmpje realiteit zijn.

httpv://www.youtube.com/watch?v=9s2oYUy_cVY

Nu ja, vroeg of laat, zal zulke technologe realiteit zijn. En op die dag gaan we allemaal doen van “weet ge nog toen we een iPad 1 hadden en dat wooowww vonden en al?”.

We zijn nu vier maanden ver sinds de lancering van Spotify in België en ik blijf een grote (en betalende) fan van het product / systeem. Sinds de dag dat ik klant ben, heb ik welgeteld VIJF tracks gekocht in iTunes. Vijf dus. Vroeger kocht ik voor 20-40€ per maand muziek – omgerekend zo een 35 tracks.
Spotify kost mij net geen 10€ per maand. Ik spaar dus 20€ per maand uit dankzij Spotify? Puristen zullen zeggen dat ze de muziek willen “bezitten”, maar ik heb die drang niet. Ik wil naar muziek luisteren. Ik geniet ook meer van wijn als ik er van drink dan wanneer ik een fles bewonder in één of andere kelder. Soorten, smaken en kleuren zeker?
En die 20€ per maand, die kan ik nu gebruiken om een concertje meer mee te pikken. Dubbele win dus, zowel voor mij als voor de artisten.

« Older posts

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑