Telling stories for a living

Android: 48u Later

Besteld op 22 september, geproduceerd en geleverd exact een week later: sinds vorige vrijdag ben ik de eigenaar van een OnePlus One Android-based smartphone, Sandstone Edition – m.a.w. 64GB aan opslagcapaciteit.
Vandaag zijn we 48u verder en ben ik dus twee volle dagen iOS-free en overgestapt op Android. Tot nu toe valt dat eigelijk reuzegoed mee: al mijn vertrouwde apps bestaan ook op Android en de migratie van mijn data bestond vooral uit het exporteren van mijn contacts uit iCloud en deze terug importeren in Google. Done.
De enige app die ik niet heb is Tweetbot, maar die heb ik na wat probeersels vervangen door Talon. Verder vind ik de integratie met Google super daar ik al jaren gebruik maak van Gmail en Google Calendar. Dat werkte prima op de iPhone, maar op een Android toestel gaat het toch net iets verder eigenlijk.
Over de OnePlus One kan ik tot nu toe ook erg bondig zijn: fantastisch toestel. De afwerking is helemaal goed, het scherm moet niet onderdoen voor de iPhone en de “screen estate” is de max! Als ik mijn iPhone 5 nu neem, voelt dat zo klein aan dat het oncomfortabel wordt! Je ben echt supersnel gewend aan een groot scherm en al de voordelen dat dat met zich meebrengt! En de kers op de taart is zonder twijfel de batterij die met 3300mAh de lijsten aanvoert.
Voorlopig switch ik nog niet terug en gaat het experiment verder. Daarbovenop doet #Bendgate me niet direct naar de Apple store lopen om een iPhone 6 Plus te bestellen…

9 Comments

 1. Laurent

  Enorm benieuwd ook naar dit toestel ๐Ÿ™‚
  Hoe geraakte je aan een invite? Ik ben waarschijnlijk de 745ste die het jou vraagt ๐Ÿ™‚

 2. Golb

  Dag Tim,
  Moest je nog een invite over hebben voor een OnePlus One, dan zou ik mij daar kandidaat voor willen stellen ๐Ÿ˜‰
  Alvast bedankt;

 3. Tim Verbist

  Gewoon iemand kennen die nog een invite over had ๐Ÿ™‚ ik heb er zelf nog geen, ze geven die op het moment dat ze weer capaciteit hebben voor nieuwe klanten en dat is echt “at random”.
  Zodra ik er heb, lees je het hier uiteraard!

 4. Golb

  Ik heb mijn invite geschooid op twitter. Gewoon zoeken op #oneplusoneinvite Binnen het uur had ik mijn invite. Ondertussen ben ik in blijde verwachting, morgen leveren ze mijn opo.

 5. Laurent

  Ondertussen besteld en daarnet dhl tracking bericht dat die thuis (bij de buur) afgeleverd is. Vnvnd unpacking & testing ๐Ÿ™‚

 6. Tim Verbist

  Benieuwd of jullie er even blij mee gaan zijn als ik ๐Ÿ™‚

 7. p.

  Hier 10 dagen de OnePlus gehad (!). Inderdaad prachtig toestel, snel, perfecte Google integratie (je kan ook moeilijk anders verwachten) welk beter tot zijn recht komt binnen iOS, enz…
  Maar….. was ik fan van het grote formaat de eerste dag, hoe langer hoe meer werd het ook een belemmering. Je trekt er aandacht mee van zodra je het bovenhaalt, met รฉรฉn duim gebruiken zit er niet meer in, behoorlijk pak gekochte iOS apps, enz…
  Daarom ga ik terug naar het Apple ecosysteem, en ben in afwachting van een (niet plus) iPhone 6.

 8. Tim Verbist

  Heb het gezien op je Twitter Peter… ik begrijp je argumenten maar voor mij zijn dat net voordelen.
  De grootte vind ik voor sommige zaken een nadeel (bedienen met 1 hand is moeilijk) maar de screen estate tijdens films en tekst enz vind ik echt super en dus verkies ik de grotere variant. Mijn iPhone5 lijkt “tiny” nu en ik zou eigenlijk niet meer terugwillen.
  De apps is voor mij zo geen probleem… dat ik een vijftal apps heb aangekocht terug, al de rest is freeware of cloudbased met een abonnement dus (Evernote, Spotify, Dropbox en ga zo maar door).
  Kortom: voor mij voorlopig geen iPhone. Ik blijf bij mijn OnePlus One until further notice.

 9. Laurent

  Dagje of 5 op OnePlus overgeschakeld nu, ik was eerder iPhone gebruiker van het eerste uur (de 2G uit de States) maar daarna wel bijna 3jaar Android op een HTC One S, dus aan Android & Google Play store Apps wennen was nu niet meer nodig.
  Zelfde gevoel als je hierboven zegt, als ik nu m’n 4,3″ HTC er naast leg, lijkt die zooo klein. On the other hand, bedienen met de duim en in 1x over het scherm sliden zit er idd niet meer in.
  Er zijn nog wat kleine minieme zaken die me storen, maar dat kan aan instellingen liggen die nog niet staan zoals ik het graag wil. Ik mis ook een warning op de icoontjes van tel/sms/mail wanneer er nieuwe berichten zijn of oproep gemist (de simpele ‘nummering’ op het icoon dus zoals bij iPhone of HTC). En wat me ook opvalt is dat elke GSM nr in Belgiรซ gezien wordt als afkomstig uit ‘Luik’ wanneer iemand je opbelt. Makes sense, gezien Luik inderdaad zone ’04’ is, maar ’04xx’ zijn dan weer onze mobiele nummers. Toch misschien een klein ‘bugje’ in cyanogen of gewoon onwetendheid van onze nummering in die software.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑