Telling stories for a living

Digitale TV

Hoe langer hoe meer begin ik mezelf af te vragen waarom ik nog een abonnement heb op de kabeltelevisie. Zelden is er nog iets geprogrammeerd dat me kan boeien en dat ik niet via het internet kan checken (zelfs legaal!).
Digitaal is geen argument, want alles op het net is eveneens digitaal. De programma’s die me het meest boeien, spelen dan ook nog eens op de openbare omroep en die kan je gratis en digitaal bekijken via DVB-T.
Vroeger was er nog een beperkt argument dat digitale TV (zoals die van Telenet, Belgacom,…) een lagere taxatie kreeg dan analoge televisie. Maar wat ik toen al luidop zei, is onlangs gebleken. De overheid gaf een BTW-voordeel op digitale TV en eens iedereen omgeschakeld was (en de kwaliteit en het gemak gewoon was) werd de BTW lekker opgetrokken naar 21%.
Iets om over na te denken en ook een manier om per jaar ettelijke Euro’s uit te sparen.

2 Comments

  1. Koen

    Absoluut, ik heb dat ook al buitengeshot en zo’n DVB-T stick gekocht, dat werkt best goed ook al is het aanbod in België aan de lage kant. En de rest kan je altijd bekijken in de www-versie van “juist gemist” 🙂

  2. LJ

    Ik heb mijzelf die vraag ook al gesteld. Het enige dat ik volgde was Vermist en Rang 1 en da’s ook weer gedaan. Maar ‘t is dat het lief zijne voetbal op groot scherm wil kunnen zien en geen genoegen neemt met streaming… *ZUCHT*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑