Telling stories for a living

iOS Printserver

Als je een iOS gebaseerd toestel in huis hebt, dan heb je ongetwijfeld al gehoord van “AirPrint”. Een printer die deze technologie ondersteunt, kan door je iOS toestel gebruikt worden om rechtstreeks te printen, zonder tussenkomst van een computer dus.
Er zijn al een tijdje apps beschikbaar om niet-ondersteunde printers toch te gebruiken, maar die draaien op een PC en dan moet die uiteraard ingeschakeld zijn. En dan kan je meestal even goed vanop die PC printen ;-).
Lantronix heeft daar iets op gevonden: een iOS printserver. Je plugt het doosje in je netwerk, het detecteert al je netwerkprinters en biedt ze daarna netjes aan via AirPrint aan je iOS toestellen, zonder tussenkomst van je PC.
Netjes! Spijtig dat het $150 moet kosten…

3 Comments

 1. Koenie

  Ik snap het niet.
  Een gewone HP met wireless is toch ook van overal bereikbaar (zonder pc op te starten).

 2. Unexpected

  Klopt Koen, dat is voor te printen op een netwerkprinter vanop een andere PC bijvoorbeeld.
  Dit is om je netwerkprinter als een “AirPrint enabled” printer kenbaar te maken aan iOS toestellen zoals een iPhone, iPad, iPod Touch.
  Daardoor kan je rechtstreeks printen vanop een iOS toestel naar je printer, wat dus niet kan naar een “gewone” netwerkprinter. Apple vereist “AirPrint enabled” toestellen.
  Hopelijk schept dat duidelijkheid?

 3. Koenie

  Ok, bij deze is dit verklaard. Bedankt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑