Telling stories for a living

Google Cal & iOS

Ik maak gebruik van Google Calendar. Veelvuldig. Ik heb er verschillende kalenders inzitten: werk, mezelf, gezin, vuilnisophaling,… en die wil ik graag altijd en overal kunnen raadplegen.
Overal, dat wil ook zeggen op mijn iPhone en iPad! En daar wringt het schoentje soms. Dat configureren is niet altijd even “straight-forward” en geeft af en toe sync problemen. Niet vaak, maar af en toe. En meestal op een slecht moment.
Anyway, vergeet gefoefel met een account instellen en zo. Maak gebruik van de “iPhone Select” pagina van Google zelf. Je surft er vanop je mobiel toestel naartoe, je duidt de kalenders aan die je wil zien op je mobiel toestel en klaar is kees.
Werkt perfect. Try it!

9 Comments

 1. Junni

  Ik gebruik ook Google Cal op al mijn devices, maar ben wel aan het twijfelen om eventueel naar iCloud over te schakelen. Gij al bekeken?

 2. Unexpected

  Al bekeken, maar ik heb zo iets van “don’t fix it if it ain’t broken”. Met Google Cal werkt alles perfect + de madame zit ook volledig op Google en om dat nu allemaal om te draaien… ik ben best tevreden van Google en ik wil niet alle eieren in ÊÊn mand leggen…
  Ik draai nu thuis een dual-vendor politiek 😉 Apple en Google – concurrenten ook nog, dus ideaal in feite ;-).
  My 2 cents.

 3. Junni

  Ik heb het net geprobeerd, en de iphoneselect pagina geeft mooi mijn kalenders aan. Ik heb de nieuwe gemeenschappelijke en die van de vrouw aangeklikt, maar in iCal geeft hij ze niet weer. Any idea?

 4. Junni

  Ik heb mijn Gmail account eens verwijderd (stond ingesteld als Exchange) en opnieuw toegevoegd. Bij mij is het nu gelukt. Bij Kaatje nog niet 🙂

 5. Unexpected

  Heb ook account verwijderd toen, maar ik had al problemen dus weet niet of dat helpt. In ieder geval werkt alles hier vlekkeloos sinds ik die select gebruik 🙂

 6. Junni

  Wel, het werkt bij mij, maar Contacts komen niet mee. Als ik Gmail toevoeg als Exchange wel, maar dan werkt het niet met meerdere cals. Hebt gij die toegevoegd als Gmail of Exchange?

 7. Unexpected

  Als gmail, maar ik sync mijn contacten niet online met Google dus mis dat niet en weet dus niet of dat werkt of niet…

 8. Junni

  Ah ha, gij hebt uw contacten lokaal? Of via iCloud?

 9. Unexpected

  Contacten syncen naar iCloud inderdaad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑