Telling stories for a living

Change

Er staat verandering voor de deur. Meer bepaald een nieuwe professionele uitdaging. Op 1 oktober gaat mijn opzegperiode bij mijn huidige werkgever van start en kan ik beginnen aftellen naar de nieuwe uitdaging die mij opwacht bij de nieuwe werkgever, zijnde Avnet Technology Solutions – een distributeur van IT oplossingen met merken in de portfolio zoals HDS, Eizo, NEC, IBM, Brocade,…
Gedaan met consultancy en installaties / implementaties. Mijn nieuwe jobtitel luidt officieel “Pre-Sales HDS Hardware”. HDS zoals in Hitachi Data Systems. Enterprise storage dus. SAN en NAS oplossingen. En ja, concurrent van EMC, waar ik de voorbije jaren mee gewerkt heb.
Concreet ga ik meedenken met de klant om een technische oplossing voor hun probleem te vinden, de account managers bijstaan in de technische aspecten van deals, product presentaties en demo’s geven, training organiseren… kortom een waaier van taken en challenges die ik vol spanning tegenmoet kijk!
In de huidige job doe ik zulke zaken ook al sporadisch en eigenlijk doe ik die dingen de laatste tijd liever dan de installaties en implementaties. Het uitdenken van een oplossing ga ik nog steeds doen, de oplossing in een datacenter installeren, met je laptop op je schoot bij een A/C unit die 18 graden Celsius blaast, ga ik aan anderen laten.
Wat ik vooral missen zal, zijn de collega’s waar ik de voorbije jaren mee samengewerkt heb. Een zotte bende. Veel gelachen, maar toch serieus goed werk verzet while we were at it ;-). Gelukkig zijn er tegenwoordig meer dan genoeg manieren om in contact te blijven, dus veel zorgen maak ik me er niet over.
Trouwens, de IT wereld is zodanig klein dat we elkaar zonder enige twijfel vroeg of laat opnieuw tegenkomen.
 

6 Comments

 1. Tom

  zotte bende…. eugh… ‘t zal over die voor mij en naast mij en achter mij gaan. Anyway… veel succes !

 2. saravdv

  Veel succes met je nieuwe job Tim!

 3. Unexpected

  @Tom: uiteraard 😉
  @Sara: dank je!

 4. Olivier

  Om ongeveer de 2 jaar veranderen van job is DE manier om ergens te geraken in de wereld van IT. Vele doen het op dezelfde manier en zijn na jaren Senior Manager bij vooraanstaande IT bedrijven. succes !!

 5. Unexpected

  Thanks Olivier!

 6. Koenie

  Veel succes.
  Maar ge gaat da goe doen !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑