Begin september ben ik met succes door het VMWare Certified Professional examen geraakt waardoor ik sindsdien mezelf officieĆ«l VCP3 mag noemen. Na een geslaagd examen sturen de mensen VMWare je een “welcome kit” toe, ten laatste 6 weken na het afleggen van je examen. Wel, bij mij is het vandaag toegekomen – welgeteld 8 weken en een paar dagen later dus. Naast een certificaat, vind je er ook bestanden in (of beter gezegd een link naar waar je deze files kan downloaden) met het VCP logo dat je kan gebruiken voor naamkaartjes, briefpapier,… maar ook een levenslange licentie voor VMWare Workstation, het “lokale” broertje van ESX en ook wel de “playground” van VMWare. De workstation versie krijgt altijd als eerste al de nieuwtjes en de hebbedingen en als men ziet dat die daar goed werken, vinden ze hun weg naar de enterprise producten.
Mooi meegenomen dus! En ondertussen ben ik alweer bezig met studeren voor mijn VCP4 – VMware vSphere – examen want technologie staat nu eenmaal niet stil en dus de IT-geeks ook niet ;-). Begin dus al maar te duimen voor een succesvol examen!