Telling stories for a living

NATO Tiger Meeting / Sanicole

Vorig weekend was ontzettend druk, maar wel heel plezant. Vrijdag had ik een dagje vakantie genomen omdat ik om 8u ‘s morgens al op de militaire basis van Kleine Brogel moest zijn voor de NATO Tiger Meeting 2009. NTM is een “event” tussen verschillende NATO landen waarbij de luchtmacht van elk van de deelnemers een detachement afsturen om dan samen te trainen en “war games” te doen.
Eén team speelt vijand, een ander team zijn de “good guys”. Van die fake gevechten konden we natuurlijk niets zien aangezien ze dat boven trainings area’s doen, maar je kon wel aan de runway post vatten en genieten van de vele landing- en take-off maneuvers! En vaneigens deden de piloten af en toe een “specialleke” als ze terug kwamen (loopings, fly-by, rolls,…). Onder andere de F-16, F-18, Eurofighter, Rafale, Tornado’s, Mirage, Saab,… zijn het toneel gepasseerd en het was de moeite en na een lange dag (met veel zon!) was ik omstreeks 18u terug thuis. ‘s Avonds stond er nog een verjaardagsdrink op de agenda en die heeft geduurd tot 5u ‘s morgens…
Zaterdag was shoppen voor het bouwproject en was ik dus alweer van 11u op de baan tot half zeven als de laatste winkel de deuren sloot. Vermoeiend!
En zondag moest er ook vroeg opgestaan worden, want zondag was het de airshow van Sanicole (5 minuten van Kleine Brogel). Om 7u opstaan, tegen 8u30 on-site zijn, om 18u het terrein verlaten en pas om 20u30 thuis komen wegens zeer veel file op en rond de parking van Sanicole.
But it was worth it! Over die twee dagen vol vliegtuigen heb ik iets meer dan 1600 foto’s gemaakt met de D60. Nu nog tijd vinden om ze op de Macbook te plaatsen en het kaf van het koren te scheiden. En daarna eventueel nog wat post-production. Maar eenmaal ready, post ik er wel op mijn blog en Flickr account.
En u, hebt u zich geamuseerd het voorbije weekend?

5 Comments

 1. Junni

  Normaliter zaterdag een afspraak met een koppel, maar die hebben afgehaakt. Dan maar de wagen wat gaan laten optimaliseren en in de namiddag gaan shoppen in Hasselt….en bijna 4000 euro aan kledij gekocht. Nog niet goed van!
  Zondag wat filmmateriaal opgepikt van het trouwfeest, gaan tennissen en ‘s avonds met de vrouw in het ouderlijk huis gaan eten.
  .-= Junni´s last blog ..Mac OS X 10.5.7 update van Apple =-.

 2. Unexpected

  4000€ ??? WTF ??? Zijden kostuum gekocht of zo?

 3. Pieter

  aaah ik was ook op Sanicole zondag.
  Vooral de Vulcan was meesterlijk!!! en beetje ook red bull chopper :p
  .-= Pieter´s last blog ..Keep fucking that chicken =-.

 4. Junni

  Eén kostuum ja, voor de rest nog een broek, pull, hemd, schoenen, riem, das, leren vest, ….. 🙂
  .-= Junni´s last blog ..Mac OS X 10.5.7 update van Apple =-.

 5. Unexpected

  Ja man 🙂 pimp daddy in da house dus 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑