De voorbije weken ben ik intensief bezig geweest met VMWare ESX en alles wat daarbij komt kijken met het doel op het behalen van mijn VMWare Certified Professional titel. Als alles goed gaat, ga ik volgende week of ten laatste de week daarna mijn examen afleggen en zal ik hopelijk geslaagd zijn.
Concreet betekent dit dat ik de komende dagen (inclusief het komend weekend) elke vrije minuut moet en zal spenderen aan het maken van proefexamens, het doornemen van cursussen, lezen van (e)-boeken en het afschuimen van internet fora. En dan heb ik nog niet gesproken over het hands-on gedeelte met de servers zelf.
Dat laatste heb ik de voorbije dagen niet veel gedaan omdat die servers in mijn bureau liggen en nogal veel warmte afgeven. En aangezien het buiten een (on)aangename 35 graden en meer is, moet ik niet vertellen dat het binnen onhoudbaar is met zo drie warmtestoven op volle snelheid.
Hoop dus samen met mij dat het de komende dagen een pak minder warm gaat worden, liefst met veel regen zodat er geen enkel excuus is om niet binnen te zitten en te studeren ;-).