Begin deze week kwam ik een nieuwe App tegen in de iTunes App Store die direct mijn aandacht trok: GPush. Zoals de naam al een beetje laat vermoeden, gaat het over een toepassing die GMail gebruikers toelaat om “push” functionaliteit te gebruiken op de iPhone – u weet wel, het paradepaardje van de Blackberry gebruikers waardoor je nieuwe e-mails direct / instant / onmiddellijk / pronto / … afgeleverd worden op je toestel.
Tot op heden maakte ik gebruik van de “pull” mechaniek waarmee ik elke vijf minuten op e-mail controleerde, op zich meer dan snel genoeg want als een mailtje sneller dan vijf minuten na het verzenden verondersteld wordt gelezen te zijn, dan moet je misschien een ander medium gebruiken zoals een SMS of zelfs een heus telefoongesprek.
Maar goed, sneller is altijd leuker (waarom kochten we anders nieuwe PC’s, telefoons,…) en dus heb ik de applicatie gekocht (0,79€) om het allemaal eens te proberen. Begin deze week liep alles vierkant wegens problemen bij de mensen van GPush, maar sinds eergisteren hebben ze hun boeltje goed in orde en kan ik genieten van push-mail op mijn iPhone (ja, met MobileMe bestaat het ook al én ja, ik heb MobileMe, maar GMail is mijn primaire mail-account dus ja…).
En de configuratie is zeer straight-forward: account gegevens invullen in de App en de notifications instellen via de “general settings” screen (geluid, beeld,… meldingen van nieuwe e-mail). That’s it. Tot nu toe ben ik een “happy camper” van GPush en aangezien die gasten nog elke dag bezig zijn met hun backend te optimaliseren, zal het er alleen maar op vooruitgaan.
GPush – een App om te checken als je een iPhone hebt en veelvuldig gebruik maakt van GMail.