Telling stories for a living

Bye Bye Spotify?

Toen ik daarnet Spotify wou opstarten, kreeg ik onderstaande foutmelding. De reden hiervoor is dat je met een gratis account maximum 14 dagen mag reizen (lees: een IP adres hebben dat niet afkomstig is uit het land waarop je je geregistreerd hebt) en na die periode wordt Spotify geblokkeerd tot wanneer je terug eens met een IP van je “registreer-land” aanlogt.

Spotify Error

Eerst dacht ik dat tot mijn grote spijt dat het game over was tot wanneer Spotify hier bij ons zou uitkomen (als het er al komt, met die lastigaarden van Sabam), maar toen vond ik deze website die simpel uitlegt hoe je toch kan blijven genieten van Spotify, ook al zit je (zoals in mijn geval) niet in de UK. De truk is dat je een VPN-tunnel opzet naar de UK en dan al je internet traffiek (en dus ook Spotify) over die VPN stuurt. Het programma ziet dan een netwerk in de UK (de VPN) en alles is goed voor de komende 14 dagen. De omzeiling werkt met een gratis VPN die je 100MB traffiek per maand toelaat, meer dan genoeg om Spotify om de twee weken eens bij te laden me dunkt.
De how-to in geval eerder vernoemde site opeens verdwenen zou zijn:

 1. Go to https://pr.ivacy.com
 2. Sign up
 3. Go to Options > Country IP selection and select UK
 4. Set up a VPN*
 5. Use you 100Mb of free VPN traffic to log into Spotify once every two weeks
 6. Listen to the music

En dat ze nu maar snel Spotify naar Belgiรซ brengen, want de iPhone client ziet er ook gelikt uit met zelfs offline syncen van je playlists voor wanneer je geen wifi in de buurt hebt en geen duur dataabonnement hebt. Ik zou er met plezier het 10-15โ‚ฌ voor betalen, als dit betekend dat ik onbeperkt toegang heb tot hun muziekbibliotheek en offline kan syncen naar mijn mobiele devices.

19 Comments

 1. Junni

  Thanks voor de informatie…en de rijmende titel ๐Ÿ™‚ Ik ga het vandaag eens uitproberen.
  .-= Junni´s last blog ..Mac OS X 10.5.7 update van Apple =-.

 2. Kurt

  Je kan ook gewoon een proxy vanuit de uk gebruiken.
  In de instellingen van spotify vul je die proxy in. Google eens op proxy uk en je vindt er wel,
  bv http://www.xroxy.com/proxy-country-GB.htm
  Kies socks4 of socks5 (en neem dit ook over in de instellingen van spotify).

 3. Bramus!

  Schitterend, merci!

 4. ine

  ik vermoed dat dit ook werkt voor andere dingen zoals de bbc player etc…
  .-= ine´s last blog ..Zenitor =-.

 5. Jelle

  Ik kreeg gisteren ook een melding dat ik nog 14 dagen had… Maar ik heb toen bij de spotify-settings een Britse proxyserver ingesteld. Toen verdween de melding. Kan het daarmee ook opgelost zijn? Of heb ik mijn eigen wensen voor werkelijkheid genomen? ๐Ÿ˜‰
  Alleszins bedankt voor deze tip!

 6. Pieter

  Werkt dit ook voor Youtube-videos waarbij je de volgende melding krijgt: “Deze video is momenteel niet beschikbaar in je land.”
  Ik vermoed van wel.

 7. Unexpected

  Als je via een proxy surft zou het inderdaad ook moeten werken. Klopt.
  En ja, ik vermoed dat deze bypass ook werkt voor andere software die op IP niveau checkt.

 8. miespaties

  Thx voor de tip, mr dit werkt bij mij niet jammer genoeg. Mss door firewall hier op twerk, geen PPTP traffiek mogelijk? Nogal newbie op vlak van VPN en toestanden ๐Ÿ™
  Ivm die proxy-tip van Kurt: waar stel je dat in als je niet meer kunt inloggen in de desktop-app wegens die 14dagen-regel? Je kan niet instellen in je online profile alleszins…

 9. Unexpected

  Zou zeker kunnen dat het niet lukt op je werk als de firewall niet toelaat om VPN’s op te zetten (lijkt me normaal).
  Thuis zal het wel lukken en dan ben je weer voor 14 dagen geactiveerd en kan je op het werk “gewoon” connecteren.

 10. miespaties

  aha, schweeeeet, zal ik vanavond es uitproberen sรจ. thanks!

 11. Unexpected

  You’re welcome ๐Ÿ˜‰

 12. Junni

  Bij mij op het werk lukte het ook niet, thuis zonder probleem ๐Ÿ˜‰
  .-= Junni´s last blog ..Mac OS X 10.5.7 update van Apple =-.

 13. Unexpected

  Jullie hebben goede netwerk admins he ๐Ÿ˜‰

 14. hans henderickx

  super! thx voor de tip. webproxies waren zo’n gedoe. hoop dat ze dit naar belgiรซ krijgen – hoewel met sabam ๐Ÿ™ zou er zeker ok voor betalen.

 15. Zofie

  Gelukt! Thx!
  Enkel voor de niet-geeks, er zijn ook handige handleidingen om je VPN in te stellen:
  Voor mac OSX 10.5:
  https://pr.ivacy.com/en/doc/user/setup/macosx_105
  In de originele post vind je handleidingen voor andere systemen.

 16. Thomas

  En gewoon de premium betalen?

 17. Unexpected

  @Thomas: zoals je kan lezen in mijn blogpost, zou ik er met plezier voor betalen. Spijtig genoeg is het onmogelijk om in Belgie een betalende account te registeren…

 18. J

  Ik had gewoon belgium ingesteld als land achteraf (had eerst met een franse proxy geregistreerd), en dat werkt nu al een lange tijd.

 19. Unexpected

  Ik vermoed dat er toch een dag zal komen dat hij je zal melden dat je “grace period” voorbij is…? Zo niet, geluk!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑