De kat is uit de zak: Mobistar (spijtig genoeg, zie vorig bericht) heeft als officiële verdeler van de iPhone zijn prijzen bekend gemaakt. De oude iPhone 3G 8GB blijft te koop aan 475€ en de nieuwe zal respectievelijk 575€ en 675€ moeten opbrengen – voor de 16GB en de 32GB iPhone 3G S dus.
Op zich zijn die prijzen niet “slecht” en volledig in lijn met de vorige iPhone 3G, al blijft het een erg duur toestel (maar dat is erg relatief en dus voor interpretatie vatbaar). Persoonlijk ga ik niet upgraden aangezien mijn eigen iPhone 3G nog maar een paar maandjes oud is en ik de nieuwe “S” variant te weinig nieuwigheden vind hebben om de upgrade nu al te verantwoorden. Het enige dat me iets of wat interesseert, is de videocamera en de ondersteuning voor de loopsensor van Nike.
Als je nog geen iPhone hebt, een oudere iPhone hebt of toch persé de nieuwste telg wil hebben, dan zou ik persoonlijk voor de 16GB versie gaan. Mijn iPhone 3G is ook een 16GB model en ik kom daar ruimschoots mee toe voor (veel te veel) muziek mee te sleuren, foto’s te maken en alle apps die ik maar wil te installeren. Zelfs met de toevoeging van de videocamera zou dat volgens mij genoeg moeten zijn, tenzij je elke dag uren gaat filmen ;-)?
Trouwens: daarnet nog een artikel gelezen dat de kostprijs van de onderdelen van de 16GB iPhone 3G S plusminus $180 bedraagt! OK, daar zit geen R&D bij, maar ten opzichte van de allereerste iPhone en de iPhone 3G is er niet zoveel nieuws te bespeuren, dus ik denk dat ze daar bij Apple wel al lang uit hun “kosten” zullen zijn ;-).
Anyway: als je er vrijdag zeker eentje wil, dan moet je je blijkbaar registreren bij Apple en je toestel tussen 7u en 8u ‘s morgens gaan “kopen”. Daarna is het first come first serve principe tot ze uitverkocht zijn. Ik vraag me af of in dagen van economische crisis het allemaal zo een vaart zal lopen (en zo net voor de vakantieperiode, als mensen hun geld gaan uitgeven aan reizen en alles wat daarbij te kijken komt).
Mijn raad: wacht nog eventjes af en koop uw toestel in een Apple Store als je tot de aankoop wil overgaan. Betere service, betere service en … u raadt het al, betere service!