Telling stories for a living

Klaagzang

Ik heb mij vandaag serieus geërgerd in de NMBS – onze nationale “trots” van het ijzeren spoor. Nu rij ik zelf zelden tot nooit met de trein, maar als ik met twee een afspraak heb bij de bank en ik moet mij verontschuldigen bij mijn afspraak wegens te laat komen door de schuld van de NMBS, dan ben ik toch wel serieus pissed. En moest dat nu een keertje om de zoveel jaar zijn dat er problemen zijn dan zou ik nog serieus medelevend zijn, maar hoe vaak staken die gasten wel niet?
Niet akkoord zijn met uw management is één zaak. Problemen hebben met het beleid, onvrede, slechte werkomstandigheden,… het maakt mij niet uit – dat zijn allemaal serieuze redenen om kwaad te zijn en dit te uiten aan uw bazen, maar wurg daarom niet telkens weer de rest van de bevolking die daar allemaal niets mee te maken heeft!
Deze keer was de reden geen loonsopslag, meer verlof, een grotere eetruimte, veiligheid op nachttreinen,… maar de situatie met die man die beide benen is verloren doordat een of andere bejaarde idioot geen tijd genoeg had (een wederkerende ziekte bij de gepensioneerden) te wachten op de volgende trein (omdat hij te laat was voor de oorspronkelijke trein dus!). Ja ik ben akkoord dat dat tragisch is en dat zo iets moet aangekaart worden zodat er betere procedures opgesteld kunnen worden. Maar moet daarom de rest van België in de puree zitten? Kan er niet eerst rond tafel gezeten worden met de leidinggevenden om een oplossing te vinden? Ik kan mij toch moeilijk voorstellen dat die gasten gezegd hebben dat het spijtig is van die mens zijn benen, maar dat het hen verder een worst zal wezen?
Op deze manier komt het over alsof elk excuus goed is om te staken. En trouwens, als er vooral problemen zijn op de lijnen Brussel – Antwerpen en Brussel – Leuven, wil dat dan zeggen dat bijvoorbeeld de personeelsleden van de NMBS in Oost-Vlaanderen totaal niet meeleven met het slachtoffer? Ik denk het niet toch?
De NMBS (en een berg andere overheidsbedrijven trouwens) … ik erger er mij dood aan! Dat ze die bedrijven maar snel privatiseren met bepaalde duur contracten voor de uitbaters. Niet tevreden, buiten en andere uitbater die het wel kan. Ik weet dat dat allemaal kort door de bocht is en dat het wel ingewikkelder is dan dat, maar op deze manier werkt het duidelijk ook niet.

1 Comment

  1. Junni

    Telkens ik via het nieuws verneem dat er weer één of andere groep werknemers het werk neerleggen om te gaan staken, komen mijn haren naar boven. Het is iets dat de laatste jaren serieus in trek is precies!? Zelfs nu met de crisis, een periode waar zoveel bedrijven het moeilijker hebben en mensen op straat MOETEN zetten omdat ze de loonkosten niet meer kunnen trekken, zijn er werknemers die staken om te klagen….ik snap dat echt niet, maar misschien ben ik te dom om het te begrijpen?
    Junnis laatste blog post..Mac OS X 10.5.7 update van Apple

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑