Telling stories for a living

Bouwdagboek

Aandachtige lezers hebben het misschien al gezien dat er hier boven een extra link is bijgekomen, namelijk “Bouwdagboek“. Zoals de naam al aangeeft zal daar vanalles en nog wat te vinden zijn rond het pad dat op dit moment bewandeld wordt richting “een eigen huis, een plek onder de zon”. Voorlopig staat er nog niet veel op, maar daar komt snel verandering in dus hou het zeker in de gaten.
Straks of morgen gooi ik daar al wat interessante informatie rond banken, leningen en andere “complicated but important stuff” op.
Stay tuned!

8 Comments

 1. Marnik

  Zeker te bekijken (moest je dat nog niet gedaan hebben): renteopdevoet.be en hoeveelkostmijnhuis.be!

 2. Unexpected

  Ben ik al actief 😉 maar toch bedankt! Check ook http://www.bouwinfo.be.

 3. Coraxam

  Hip hip hoera voor de ECB, die zijn rentevoet nogmaals met 25 basispunten heeft verlaagd. De banken zouden normaal nu ook moeten zakken met hun rentevoet, want tenslotte kost ook hun geld minder.
  De ECB rentevoet heeft echter op zich niet veel te maken, want de banken hebben hun eigen rentevoet om geld onderling te “lenen”, de zogenaamde Euribor ((Euro Interbank Offered Rate). En die anticpeert steeds een beetje op ECB rentevoet schommelingen, maar toch… ergens moeten de rentevoet van de banken voor leningen weera

 4. Coraxam

  … weeral een beetje naar beneden, ik gok op 10 basispunten, want toch per schijf van 100K € voor een looptijd van 25 jaar jaarlijks een 54.84 € in het laadje legt, voor een schijf van 300K € is dat dan al 164.52 € (tja niet niks over 25 jaar gerekend, m.n. 4113 €).

 5. Unexpected

  Klopt als een bus. Die daling van de ECB komt voor mij dan ook op een perfect moment daar ik in volle onderhandelingen zit ;-).

 6. Marnik

  I second that 🙂

 7. Junni

  Aangezien wij liefst dit jaar ook nog iets willen kopen, kan ik het dagboek maar enkel toejuichen!
  Junnis laatste blog post..Sync je Google Calendar met iCal gratis en voor niets

 8. Unexpected

  Fijn dat te horen! Dit weekend een paar foto’s gaan maken van de grond enz. Vanavond meeting met de architect en als ik daarna nog tijd heb, doe ik vandaag een update van het dagboek :-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑