Telling stories for a living

SharePoint 2007

De voorbije week heb ik me vooral bezig gehouden met het opzetten en configureren van een Microsoft Sharepoint 2007 omgeving. Niet omdat ik Sharepoint Engineer / Designer of zo geworden ben, maar wel omdat een van de klanten een backup probleem heeft met zijn SharePoint omgeving. Om die problematiek te kunnen analyseren, is het serieus handig dat je de situatie kan nabootsen op een test-omgeving zodat je daar je theorieën en ideeën kan loslaten zonder een productie-omgeving “down” te brengen.
In mijn geval spreken we van een “single server SharePoint” omgeving, dus geen “farm” met verschillende front-end servers, enkele back-end machines en wat nog allemaal. Gelukkig maar, want het opzetten van zo een single server omgeving vraagt al genoeg tijd en moeite. Alvorens het bouwen van dit test-lab, was ik nooit echt in contact gekomen met SharePoint en wist ik dus niet dat het opzetten en configureren zo een “PITA” kon zijn, zeker als je geen voorgaande kennis hebt en je het moet doen met “the manual” en enkele websites.
Enfin, er zijn toch wel enkele goede websites ook en ondertussen draait mijn SharePoint omgeving naar behoren en ben ik bezig met het definiëren van sites binnen SharePoint, kwestie van toch een deftig test-platform te verkrijgen. Enkele goede e-books die ik af en toe opengooi voor een query te lanceren rond een openstaande “vraag” van mezelf helpen ook wel natuurlijk.
Zodra alles volledig is zoals ik het wil (en ik ga ervan uit dat dat deze avond zal zijn) mag u zich verwachten aan een meer “in-depth” blogbericht met de nodige links en tips & tricks van een rookie SharePoint mens ;-).

4 Comments

 1. Junni

  Ik werk zelf niet met Sharepoint (aangezien ik Open-source developer ben :-)), maar hier op het werk hebben we toch heel wat Sharepoint consultants en dito projecten. Als ik het zo allemaal hoor, is het een mooie allround oplossing met heel wat uitbreidingsmogelijkheden.
  Junnis laatste blog post..Sync je Google Calendar met iCal gratis en voor niets

 2. Unexpected

  No doubt dat het ding serieuze mogelijkheden biedt, maar daardoor is de “in-stap” toch ook net iets hoger. Veel concepten die bij elke versie (2003 – 2007) van naam veranderen enz ;-). Ik vind het niet het simpelste product om van scratch mee aan de slag te gaan in ieder geval…

 3. Koenie

  Klopt. Een goeie design op voorhand is het halve werk van Sharepoint. In vorige versies was het dan niet echt multi-language gemaakt. Ik dacht dat dit ondertussen opgelost was.

 4. Junni

  Op voorhand designen en de doelen uittekenen is inderdaad heel belangrijk, maar is spijtig genoeg een stap die dikwijls links blijft liggen of snel wordt afgehandeld.
  Junnis laatste blog post..Mac OS X 10.5.7 update van Apple

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024 Unexpected.be

Theme by Anders NorenUp ↑